Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Ген. Кирчо Киров: Ще станем свидетели на опити за промяна на световното статукво

Предстои да бъдем свидетели на опити за промяна на световното статукво. Тя ще бъде в посока развитие на свят с няколко центъра, а не както е в момента - с един доминантен център с връх САЩ. Това коментира ген. Кирчо Киров, началник на Националната разузнавателна служба в периода 2002 - 2012 г., цитиран от Фокус.

„Аз мисля, че светът вече е далеч по-различен и основополагащите принципи на устройство му, които бяха поставени в Ялта, като че ли са на път да изживеят своето значение, особено при променената политика на САЩ.

С новите обстоятелства вече липсва един от факторите в Ялтенското споразумение – Съветският съюз, който се разпадна през 1991 г. и Русия едва ли е в състояние докрай да поеме цялата тежест на плещите си и всички отговорности, които носеше онази държава.

Русия, така или иначе, полага усилия да се превърне в един от центровете на новите концентрични кръгове и във всички случаи нейната роля и влияние ще продължат да нарастват. Това е видимо от политиката на президента Владимир Путин“, обясни ген. Кирчо Киров.

Той каза, че като председател на съвета на ЕС България не е поставила на дневен ред за обсъждане цялостното споразумение ПЕСКО, въпреки че участва в три от програмите по това споразумение, а това е показател, че държавата ни няма изработена сериозна политика в секторите на отбраната и сигурността, с държавни концепции за своето място.

Източник: Блиц

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-04-21 14:42:41 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1073 прегледа
Новини: Пред агенция Фокус генерал Кирчо Киров изрази голямо притеснение след случилото се вчера в Париж. Инцидентът ще разтресе стабилно обществените и политическите сфери. Има високо ниво на тревога, но не само във Франция, но и в цяла Европа! На всяка цена службите трябва да са в пълна бойна готовност. Трябва да има постоянен обмен на информация между службите в различните страни! „Очевидно е ... още
На: 2018-01-30 08:50:26 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 280 прегледа
Общество: Аз познавах Петър Христов, от времето, когато беше създал своята охранителна фирма. Съмнявам се в истинноста на информацията, че е бил в руския спецназ. Това заяви в ефира на bTV бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров. "В най-голяма степен причините трябва да се търсят в неговия бизнес и до колко е свързан със сенчести кръгове" заяви бившият директор на разузнаван ... още
На: 2016-07-23 11:24:31 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 484 прегледа
Новини: Бившият началник на разузнаването ген. Кирчо Киров вижда почерка на ИД при атаката в Мюнхен. Все още информацията трябва да се събере и обработи, но вече има неща, които правят впечатление. На първо място атентатът се случва на поне три места в Мюнхен, по първична информация. Това е атака, направо акция по пример на тази във Франция. Не говорим за терористичен акт, а за терористична операция, каз ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X