Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Гей организации искат промени в образователната ни система!!!

Организаторите на тазгодишния София Прайд, който ще се проведе на 27 юни, настояват за промени в образователната система на българия Те са избрали именно образованието за фокус на тазгодишното шествие, съобщава сайтът Блиц.

Изготвили са и декларация по този повод, която ще предложат за приемане от всички политически партии. В нея се апелира за изготвяне на цялостна политика за защита основните права на лесбийки, гейове, транссексуални и бисексуални, както и за включване на въпросите за човешките права в учебните програми за общото образование.

Според организаторите е редно в учебното съдържание да не се подминава изучаването на личности от ЛГБТ общността (акроним, от първите букви на думите и означаващ всички лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора), които са допринесли за историята и развитието на изкуствата.

Като пример Моника Писанкънева, организатор на събитието, даде факта, че всички знаем много за любовната история на Яворов и Лора, но когато се изучава Оскар Уайлд, сексуалната му принадлежност удобно не се споменава.

Бюджетът на тазгодишния Прайд пък бе определен от Писанкънева като скромен - за момента той наброява 20 хиляди лева. По думите й те са от дарения - както от фондации, така и от физически лица и фирми.

Традиционен партньор на събитието е и американското посолство в България. То подпомага и филмовия фестивал, който стартира тази вечер в столичното кино Одеон.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 2227 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-05-06 14:40:14 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 234 прегледа
Наука: Момче в 10 клас от бургаската елитна гимназия разби на пух и прах родното образование. Добромир е на 16 години и е стреснат от това, което минава за образование. В едно интересно видео той показва какво преминава през главата на днешните младежи за училището. До колко е прав, или не – ще оставим на родители, учители и министри да решават. „Знам, всички обичаме даскалото. Няма как ... още
На: 2017-09-19 10:13:41 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 430 прегледа
Новини: Близо 200 000 деца са отпаднали преждевремнно от образователната ни система. Целта ни е да ги върнем, като 1 100 екипа работят по този въпрос, това заяви в предаването „Тази сутрин“ на БТВ министърът на образованието Красимир Вълчев. „Над 200 000 деца липсват и не са част от образователната ни система. Те са на възраст между 5 и 18 години. До края на октомври ще стане ясно, как ... още
На: 2018-04-21 08:11:46 преди: 6 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 34 прегледа
Спорт: И дали разните фенски организации ще призоват да се помогне за установяването на извършителя на това грозно деяние??? Защото редовно се публикуват декларации срещу морала на собственици, треньори, футболисти /на ангро/, които били направили нещо лошо, искат се оставки?? Защо сега не се поиска оставката на тоя "фен" като се предостави информация на органите на реда за неговата самоличност??? Или ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X