Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Гладът на бедния лесно ще заситим, лакомията на богатия-никога!

Политиката на субсидии за селското стопанство срещу изпълнение на често малоумни условия, както и наредби за това как и къде да се реализират произведените продукти, с право разгневиха фермерите, които спретнаха едно „честито първи работен ден“ на служебно излюпения началник на земеделието, чието име започва с Професор. Само че промените в наредба №3 – перла на бюрократичната безчовечност сама по себе си и без ощетяващите производителя промени – бяха посрещнати със също толкова антисоциален протест: фермерите разляха мляко пред министерството. Навсякъде по света цените на селскостопанските продукти падат. В схемата на капитализма това означава благо за потребителите от града и зло за селските производители, и то не едрите земевладелци, а именно бачкаторите, които не винаги са собственици и дори не са арендатори, а направо класически ратаи.

Потребителите могат да си позволят повече от евтината храна, с надеждата да не се поболеят от нея; производителите остават на загуба – не си покриват разходите. Тогава онези от тях, които наистина са омазани с тор, пръст и машинно масло, закъсват, а онези, които държат ратаи, просто икономисват от надниците на работниците си. Така е устроен „чудодейният“ пазар – никога не са доволни всички, като само в редки случаи недоволните са малцинство. Така че искането на фермерите – а след тях и подобни щения от пчеларите – за по-високи изкупни цени не поправя една несправедливост, а я покрива с друга. Губим всички, освен далавераджиите, едрите – именно за тях е капитализмът, именно за тях „безплатните обеди“ са ежедневие. И не стига, че ги лапат без задавяне, ами и поучително дуднат отгоре към низините: бедни са само мързеливите!

Фермерите не са нито паднали от Луната, нито родени вчера. Солидна част от тях още помнят „социализъма“. Още оттогава съзнанието им е отровено от насажданата от БКП дребнобуржоазна „ценностна“ система – дребнав и плитък егоизъм, – насаждана буквално под лозунгите за „комунизъм“, „нов човек“ и други изпразнени от съдържание заклинания. При продължаващата според плановете на КГБ-ДС демократизация от ноември 1989 г. насам, този тип „ценности“ – на егоизма, на дебелоочието, на принципа „прецакай ближния“ – вече се натрапват съвсем безсрамно. Затова е трудно да очакваме у фермерите усет срещу какво точно да протестират, какво да имат на ум като алтернатива, както и КАК да протестират. 80% от българските граждани живеят на ръба или отвъд ръба на мизерията, колкото и да се мъчат и пред себе си да я прикрият с лъскави смартфони на изплащане. Манията „престиж“ е по-заразна от грипа, при надлежно култивирана с реклама суетност. Та при 80 на сто бедни и полубедни разливането на мляко е чиста простащина. Не може бъде оправдана даже с „отчаяние“.

От отчаяние хората би следвало да леят кръв – своята или на онези, които са ги довели до тоя хал. Други леят сълзи, а после ги заливат с ракия. Да изсипваш обаче мляко… при положение, че повечето „млека“, „сирена“ и „кашкавали“ в магазините за простолюдието са чисти ментета – просташко е. Да бяха демонстративно раздали това мляко – има на кого: в училища, в „социални домове“, в болници, на пенсионерите, дето се въртят край кофите за боклук. Дори на бездомните кучета да го бяха дали – пак щеше да е проява на човещина. Протести пред министерства без счупена глава на министър – това е същата имитация, каквито са споменатите сирена и кашкавали.

О, така били правели и в чужбина? Ами простотията не ходи по гората, по хората ходи, а те пък напоследък ходят много по чужбина. Щом има гладни, не хаби неща, които биха ги нахранили поне за един ден и то единствено, за да „направиш впечатление“ на някакъв чиновник с малко име Професор. Не ще се впечатли. Разливане на бензин под краката му – това ще го ВПЕЧАТЛИ, необратимо. Защото държавникът е от богатите, ако не баш чорбаджия, то от заможните измекяри на баш чорбаджиите. Истината е проста: гладът на бедния лесно ще заситим, лакомията на богатия – никога.

Източник: АНАРХО ПОРТАЛ

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 5603 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-06-06 16:59:00 преди: 11 месеца / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 10379 прегледа
Действието във видеото се развива в Якутия, Русия. На него група младежи бързо се разправят с обущар, който е излял много боя по лицето на бездомник. Всичко започва с публикуването в мрежата на видеото, в което се издевателства върху бездомния човек. Обущарят решил да се гаври с бедния човечец като оцвети лицето му с черна боя. Не предвидил обаче как местната младеж е се обедини и застъпи за бедн ... още
На: 2017-11-30 10:57:30 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 240 прегледа
Незаконните производители на ракия нямат нито касов бон, нито плащат акциз, а се оплакват. Ще ограничим този сив сектор с постоянство. Не страдам от болно самолюбие, бих отишъл лично да проверя казаните за ракия по селата и градчетата. Не ме е срам, че съм открил тоалетна, както се писа по медиите. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ. "Определено има натрупани админист ... още
На: 2016-09-24 12:13:18 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 2955 прегледа
1. Никога не спори с идиот - той може да ви принизи до своето ниво и след това да ви смаже с опит; 2. Никога не хвърляйте в лицето на хората кал, защото тя ще остане по вашите ръце; 3. Никога не се съмнявайте във вашата привлекателност. Помнете: Всички лъжат, хората са завистливи, а огледалото е криво; 4. Никога не казвай "аз сбърках", по-добре кажете, "Уау, колко интересно се получи ..."; 5. ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X