Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Свят

Горната Камара на Лордовете забави закона за Brexit! Излизането се отлага за неопределено време!

Законопроектът от излизане на Великобритания от ЕС се отлага за неопределено време, защото не можа да мине през Горната Камара на британският парламент.

"Лордовете" искат гаранции за живущите в Британия европейци.

Горната Камара на британският парламент в сряда на 1 март, прие поправка в закона за излизане от Евросъюза и така затормози неговото осъществяване.

Поправката гласи, че властите на Великобритания независимо от Brexit-а, трябва да гарантират правата на живеещите в страната граждани на Евросъюза. За гласуваха 358, против - 256 депутата.

Ниската Камара на британският парламент одобри законът без поправки, отбелязва агенция DPA.

Това е символично поражение за Тереза Мей и сега законопроектът трябва да се върне в Палатата на общините, които вероятно ще отменят внесените от Лордовете поправки.

Лондон се отказва да предоставя едностранни гаранции на живущите в Британия граждани на ЕС, докато Евросъюзът не обещае да защити правата на живущите на континента британци. Във Великобритания живеят 3 милиона граждани на ЕС, а на континента живеят около милион британци.

Съгласно планът на Тереза Мей, законопроекта трябва да е готов до 7 март и да получи одобрение пред двете палати, ако това не се случи ще измине срокът за задействане на член 50 от Лисабонският Договор и ще трябва останалите 27 членки на Общността да гласуват дали Великобритания да излезе от ЕС.

 

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 3858 прегледа
Публикувано на: 2017-03-02 14:33:22
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Горната Камара на Лордовете забави закона за Brexit! Излизането се отлага за нео
На: 2017-03-14 05:45:55 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3936 прегледа
Камарата на лордовете на британския парламент реши да даде на премиер министъра Тереза Мей пълномощия да стартира процедурата Brexit, пише Sky News.   Сега пред Мей не съществуват никакви пречки да използва член 50 от Лисабонския Договор, който дава възможност на Великобритания да напусне структурата на ЕС. Остава документът да бъде подписан от Елизабет II и края на март се предполага, че излиза ... още
На: 2016-11-03 17:28:17 преди: 1 година / 4 гласа / 14 точки / 0 коментара / 19896 прегледа
Върховният съд в Лондон постанови, че правителството на Обединеното Кралвство оглавено от Тереза Мей не може самостоятелно да инициира преговори по Brexit. Затова е нужно да получи одобрението на парламента, където болшинството е против изхода от Евросъюза. И дори съпротивлението от страна на законодателите бъде преодоляно, това може много да забави срока за започване на преговори с ЕС, които пре ... още
На: 2017-07-17 10:26:16 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1695 прегледа
Шотландия и Уелс заплашват Лондон да блокират Brexit. Прехода на Великобритания към нова законодателна база може да лиши Единбург и Кардиф от ред пълномощия, отбелязват експерти. Премиер-министрите на двете страни вече дадоха на Тереза Мей да разбере, че няма да търпят «лондонския диктат» и са способни да организират конституционна криза, която може да доведе до противопоставяне на регионалните в ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X