Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Свят

Хамалски услуги в София цени

Кои са факторите влияещи на формиране на цената на хамалските услуги в София? Ако потърсите в Интернет ще намерите много атрактивни оферти с изкуствено занижени цени. Поради тази причина не се нахвърляйте на най-евтините цени на хамалски услуги, защото вероятно ще се свържете с аматьори, които могат повече да ви затруднят, отколкото да помогнат.

Професионалните хамали могат не само да ви пренесат багажа, а и да ви помогнат с наистина ефективни трикове и съвети придобити на база дългогодишната практика. Защо да нанасяте щети на мебелите и на интериора на новия си дом ако може всичко да мине безпроблемно и някак лекичко.

Все пак каква е цената на хамалските услуги в София? Ако анализирате челната десетка при търсене ще откриете, че цената за един хамал варира от 11 до 15 лева на час. Това е адекватна цена в настоящите пазарни реалности.

Какво е включено в тази цена, нека дадем един пример.

• стойност за ръчен труд по пренос на товари се плаща на час на човек т.е. на човекочас;

• заплащане за монтаж / демонтаж и опаковане на мебели;

• цена на такелажните работи и механизация на труда;

• ако е необходимо може да се използва и автомобил на фирмата, което включва цената за автомобила на час, а при извънградско и изминатите километри за цената на горивото.

Сега да видим колко от тези пари отиват за фирмата доставчик на хамали. Тя взима някъде приблизително от 30 до 50% от сумата за услугите, предложени на клиента. Някои компании (обикновено сиви хамали) и сега се опитват да избягат от данъците на държавата и предлагат по-ниски цени.

Ако видите цена на час под 10 лева, помислете как може да има такава цена? Нали се сещате, че фирмите освен данъци плащат и за счетоводство, софтуер за поддържане базата данни, имейл маркетинг, поддържане на уеб сайт и реклама за намиране на клиенти и т.н. и т.н. Доста често имат и офис под наем за който са необходими обзавеждане, мебели за работата на диспечери, мобилните комуникации и това е най-евтината част от бизнеса на една такава фирма.

Още по-скъпо е закупуването и поддържането на товарни автомобили и автобуси, както и друга механизация на труда. Сами знаете колко ви струва личния автомобил. Като сложим и това, че икономиката на региона около София е базиран на автомобилния превоз и има голямо търсене на подобни логистични и хамалски услуги, както и това че има голямо конкуренция.

В следствие на което се хвърлят много пари за контекстна реклама и в Интернет цената на клик може да достигне и до 0,50 долара на клик. Да дадем един пример, ако един клиент вече е решил да премести офиса си от едно място на друго и при търсене в Google той посети сайта ви, докато се убеди че трябва да поръча от вас практиката показва, че той ще го посети още 9 пъти.

При тези цени на клик излиза, че вие вече сте похарчили за този клиент 5 долара още преди да е поръчал?! Ясно е, че Интернет рекламата излиза доста солено и поради това цената на хамалските услуги може да стигне и до 20 лева на човекочас.

Икономическата криза нанесе тежък удар на трафика, но неговите последици и прекомерната конкуренция принуждава фирмите да поддържат конкурентна цена на хамалските услуги и затова не могат да повишават повече.

Все пак ако направим едно сравнение с цената на хамалски услуги в Ню Йорк, например, ще видим че тя варира от минимум $ 20 до $ 30-35 долара на час, като на работниците се плаща най-малко $ 12/ 15 / 25 на час.

Е, София не може да се сравни по цени с Ню Йорк, но ако се нуждаете от американско качество на български цени мога да ви препоръчам хамали Оникс и ще си спестите много главоболия при преместване за много малко финансови средства.

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 589 прегледа
Публикувано на: 2017-03-27 20:17:55
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Хамалски услуги в София цени
На: 2015-04-12 01:10:52 преди: 3 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 878 прегледа
Предлага хамали за преместване и извозване на мебели, жилища и офиси – Фирмата предлага хамали и хамалски услуги в София и страната. Почистване на апартаменти и изхвърляне на стари мебели, покъщнина и боклуци. – Работи с малки и голени камиони, използва професионални похвати и инструменти. Събира отпадъци в чували и извозва на сметище. – Пренася апартаменти, офиси и промишлени сг ... още
На: 2015-04-11 20:21:52 преди: 3 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 647 прегледа
Трябва ви товарен транспорт Пловдив – София – спокойно можете да се обърнете към фирма за транспортни и хамалски услуги. Нейните служители ще ви окажат транспортни и експедиционни услуги по превоза на различни товари: багажни, имуществени и офисни. София и Пловдив – са най-големите градове в България, с население повече от 1 милион души. Динамичното развитие на търговско-икономич ... още
На: 2015-04-22 20:02:39 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 835 прегледа
Фирма за почистване на мазета и тавани в София – 0898 91 81 81 И така, предстои ви почистване на мазета и тавани, апартаменти, гаражи и дворове от стари мебели и предмети. Това, несъмнено, не е нищо повече от обикновено изнасяне на стари мебели и вещи, след което се почистват помещенията от отпадъка. С тази не сложна задача могат да се справят хамалите от всяка фирма предлагаща услуги по изн ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X