Новини Политика Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Видео История Бизнес Технологии Лайфстайл Здраве Клюки Спорт Дискусии Туризъм Култура Забавно Музика Наука Икономика Снимки Конспирации Изкуство Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Бизнес

Хамалски услуги в София цени

Кои са факторите влияещи на формиране на цената на хамалските услуги в София? Ако потърсите в Интернет ще намерите много атрактивни оферти с изкуствено занижени цени. Поради тази причина не се нахвърляйте на най-евтините цени на хамалски услуги, защото вероятно ще се свържете с аматьори, които могат повече да ви затруднят, отколкото да помогнат.

Професионалните хамали могат не само да ви пренесат багажа, а и да ви помогнат с наистина ефективни трикове и съвети придобити на база дългогодишната практика. Защо да нанасяте щети на мебелите и на интериора на новия си дом ако може всичко да мине безпроблемно и някак лекичко.

Все пак каква е цената на хамалските услуги в София? Ако анализирате челната десетка при търсене ще откриете, че цената за един хамал варира от 11 до 15 лева на час. Това е адекватна цена в настоящите пазарни реалности.

Какво е включено в тази цена, нека дадем един пример.

• стойност за ръчен труд по пренос на товари се плаща на час на човек т.е. на човекочас;

• заплащане за монтаж / демонтаж и опаковане на мебели;

• цена на такелажните работи и механизация на труда;

• ако е необходимо може да се използва и автомобил на фирмата, което включва цената за автомобила на час, а при извънградско и изминатите километри за цената на горивото.

Сега да видим колко от тези пари отиват за фирмата доставчик на хамали. Тя взима някъде приблизително от 30 до 50% от сумата за услугите, предложени на клиента. Някои компании (обикновено сиви хамали) и сега се опитват да избягат от данъците на държавата и предлагат по-ниски цени.

Ако видите цена на час под 10 лева, помислете как може да има такава цена? Нали се сещате, че фирмите освен данъци плащат и за счетоводство, софтуер за поддържане базата данни, имейл маркетинг, поддържане на уеб сайт и реклама за намиране на клиенти и т.н. и т.н. Доста често имат и офис под наем за който са необходими обзавеждане, мебели за работата на диспечери, мобилните комуникации и това е най-евтината част от бизнеса на една такава фирма.

Още по-скъпо е закупуването и поддържането на товарни автомобили и автобуси, както и друга механизация на труда. Сами знаете колко ви струва личния автомобил. Като сложим и това, че икономиката на региона около София е базиран на автомобилния превоз и има голямо търсене на подобни логистични и хамалски услуги, както и това че има голямо конкуренция.

В следствие на което се хвърлят много пари за контекстна реклама и в Интернет цената на клик може да достигне и до 0,50 долара на клик. Да дадем един пример, ако един клиент вече е решил да премести офиса си от едно място на друго и при търсене в Google той посети сайта ви, докато се убеди че трябва да поръча от вас практиката показва, че той ще го посети още 9 пъти.

При тези цени на клик излиза, че вие вече сте похарчили за този клиент 5 долара още преди да е поръчал?! Ясно е, че Интернет рекламата излиза доста солено и поради това цената на хамалските услуги може да стигне и до 20 лева на човекочас.

Икономическата криза нанесе тежък удар на трафика, но неговите последици и прекомерната конкуренция принуждава фирмите да поддържат конкурентна цена на хамалските услуги и затова не могат да повишават повече.

Все пак ако направим едно сравнение с цената на хамалски услуги в Ню Йорк, например, ще видим че тя варира от минимум $ 20 до $ 30-35 долара на час, като на работниците се плаща най-малко $ 12/ 15 / 25 на час.

Е, София не може да се сравни по цени с Ню Йорк, но ако се нуждаете от американско качество на български цени мога да ви препоръчам хамали Оникс и ще си спестите много главоболия при преместване за много малко финансови средства.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 536 прегледа
Публикувано на: 2017-03-27 20:17:55
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Хамалски услуги в София цени

Хамалски услуги и изхвърляне на боклуци
преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 814 прегледа
Предлага хамали за преместване и извозване на мебели, жилища и офиси – Фирмата предлага хамали и хамалски услуги в София и страната. Почистване на апартаменти и изхвърляне на стари мебели, покъщнина и боклуци. – Работи с малки и голени камиони, използва професионални похвати и инструменти. Събира отпадъци в чували и извозва на сметище. – Пренася апартаменти, офиси и промишлени сг ... още

Товарен транспорт от Пловдив до София
преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 587 прегледа
Трябва ви товарен транспорт Пловдив – София – спокойно можете да се обърнете към фирма за транспортни и хамалски услуги. Нейните служители ще ви окажат транспортни и експедиционни услуги по превоза на различни товари: багажни, имуществени и офисни. София и Пловдив – са най-големите градове в България, с население повече от 1 милион души. Динамичното развитие на търговско-икономич ... още

Почистване на мазета и тавани в града
преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 769 прегледа
Фирма за почистване на мазета и тавани в София – 0898 91 81 81 И така, предстои ви почистване на мазета и тавани, апартаменти, гаражи и дворове от стари мебели и предмети. Това, несъмнено, не е нищо повече от обикновено изнасяне на стари мебели и вещи, след което се почистват помещенията от отпадъка. С тази не сложна задача могат да се справят хамалите от всяка фирма предлагаща услуги по изн ... още

Преди да изберете хамали
преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 1212 прегледа
Hamali.BG предлага качествени хамалски услуги на територията на София и големите градове в страната. При хамалските услуги е от съществено значение качеството на фирмата, която ще изберете за своето преместване. Става въпрос за Вашите вещи и за отговорността те да бъдат преместени в оригиналния си вид и здравина. Не са редки случаите, при които след превоз клиентът разбира, че нещо е било счупено ... още

Най-сетне нормални тарифи за разговори в ЕС
преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 350 прегледа
От 30 април 2016 разговорите в страни от Европейския съюз ще струват максимум 0,19 евро цента за изходящи гласови обаждания, за СМС ще плащаме 0,06 евро цента, а за мегабайт интернет 0,20 евро цента. Имайте предвид, че това са цени без начислено ДДС. От 15 юни 2017 година потребителите в страната ни ще плащат за роуминг без никаква надценка, ще се плаща на национални цени, без значение в коя държа ... още

За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2017 SpoDeli.eu V 1.0