Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Хелмут Кол: САЩ държат Меркел с досие от Щази

На панаира на книгата във Франкфурт, имаше голям интерес към три книги. Автобиографията на Хелмут Кол, Заветът - тайните протоколи на Кол от журналиста Хериберт Шван и третата книга е от бившия шеф на немското военно разузнаване.

„Меркел не разбира нищо от европейска политика и американците я държат с досие от Щази“, твърди Кол в книгата на Шван. От нея става ясно, че по време на проверка, през която преминават всички кандидати за министри се оказало, че папката, в която са се съхранявали документи за Меркел е празна и не се знае къде са изчезнали. „По принцип всеки канцлер на Германия, премиер на Великобритания и президент на Франция, встъпвайки на поста, подписват тайна декларация за подчинение на САЩ.

Това може да се счита за някакъв вид ограничен суверенитет“, обяснява още Кол. Освен от неговото изказване, и от думите на американския вицепрезидент Джо Байдън, който каза че „ние държим европейците и можем да ги накараме да направят всичко", както и от книгата на шефа на военното разузнаване може да се разбере, че това наистина е факт.

Ако се прибавят и изнесените от Сноудън данни за подслушването на Меркел е очевидно, че я държат с компромати. По този начин САЩ принуждава Германия да се присъедини към санкциите срещу Русия. Това налага 6% спад на експорта на Германия, което са десетки милиарди евро загуби, и поне 300 000 нови безработни.

Кол се шегува, че е направил Меркел от неугледна пиарка - министър. „Тя не можеше да използва правилно дори нож и вилица“, твърди бившият канцлер на Германия Хелмут Кол.

19 минути

loading...
Рейтинг: 3.6 звезди | 5 гласа | 18 точки | 1 ком. | 8698 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-02-25 12:57:02 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1061 прегледа
Новини: Валтер Кол (Walter Kohl) синът на екс-канцлера на Германия Хелмут Кол обвинява сегашният канцлер Ангела Меркел, че има частична отговорност за смъртта на неговата майка Ханелоре Кол. Пред изданието «Zeit-Magazin» Кол споделя: «Що се касае до мен, Меркел носи значителна отговорност за смъртта на моята майка». Ханелоре Кол, първата жена на бившия канцлер Хелмут Кол се самоубила през юли 2001 годи ... още
На: 2015-11-03 17:43:06 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2072 прегледа
Геополитика: Идването на Миграционната криза в Европа даде старт на напускането на Меркел от политиката. Тя даде ясен знак, че трябва да се прости с властта. Желязната лейди, която до скоро командваше твърдо, сега се моли на страните от съюза да поемат бремето, което тя сама направи. Суровата истина е, че дори приближените до нея лидери не са съгласни с нейната политика. В самата Германия нещата не стоят по р ... още
На: 2017-04-15 16:36:36 преди: 1 година / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 937 прегледа
Новини: Канцлерът на Германия Ангела Меркел е получила информация за терористична заплаха в Германия и Европа от британското разузнаване. Срещите между Меркел и англичаните били, най-малко две, което предизивкало гнева на Федералната разузнавателна служба на Германия (BND). Според медиите, секретните брифинги на Меркел с британските експерти по сигурност предизвикали рязка критика от страна на немското р ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X