Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Хипербарна кислородна терапия – какво представлява и какви са ползите от нея

Все по популярна започва да става хипербарната кислородна терапия, но все още има хора, които не са добре запознати с нея и не знаят какви са ползите от прилагането й. Затова ние заедно със специалистите от HBO Medical Support Center подготвихме този материал, за да можем максимално кратко и ясно да обясним какво всъщност представлява лечението с кислород, къде се извършва и най-вече какви са ползите от него.

Какво представлява кислородната тепрапия?

Това е вид лечение, при което се използва 100% чист кислород, който се пуска под налягане в специална барокамера. Според специалистите по този начин се доставя на организма в пъти повече количество кислород, отколкото ние вдихшваме при нормални условия.

Къде се провежда?

Както вече споменахме за осъществяването на този вид лечение е необходима специална барокамеря, в която под налягане се подава кислород. Основни хипербарните камери могат да бъдат моно или мулти плейс. От имена им може да се досетите, че моноплейс камерите са за един човек, а мултиплейс са подходящи за групови сеанси.

Какви са ползите?

 • Увеличава се концентрацията на кислород в кръвта от 10-15 пъти.
 • Подобрява се естественият лечебен процес на организма.
 • Доставя кислород в райони с нарушен поток на кръв.
 • Намалява оток, възпалителни процеси, посиняване, инфекции, белези и времето за оздравяване след операция или травма
 • Съдейства за растежа на нови кръвоносни съдове
 • Помага за образуването на колаген и растеж на нови тъкани
 • При 79% от деца аутисти са подобрили нивата си на комуникация, познание и мотивация.
 • Увеличава способността на белите кръвни клетки да унищожават бактерии и гъбички.
 • Създава се среда, в която анаеробните бактерии умират Улесняване на клетъчната детоксикация
 • Хипербарната кислородна терапия събужда латентните неврони, които са живи, но не функционират в следствие на травма на мозъка.
 • Подобрява се мозъчната клетъчна функция.
 • Възстановява нивата на кислород към изчерпаните тъкани и клетки.
 • Помага при нарушената циркулация.
 • Нови проучвания показват, че при деца аутисти има връзка с хронично възпаление на области в мозъка и възпаление на чревния тракт. Противовъзпалителният ефект от терапията има благоприятно въздействие при аутизъм.
 • Според проучвания свързани със сърдечно-съдовата медицина, пациентите преминали хипербарна кислородна терапия преди сърдечна операция имат по-добро функциониране на мозъка.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-04-24 10:38:04 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1589 прегледа
Видео: Защитниците на Мосул стрелят по американските морски пехотинци с нещо, като кислородна бутилка, а американците идея си нямат, с какво ги убиват. Обърнете внимание в прикаченото видео, че войниците не приличат и нямат нищо общо с ислямистите от Сирия. ... още
На: 2013-12-08 16:25:17 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2256 прегледа
Здраве: Лечение приемайки кокосови орехи на гастрит. Добитото от кокосов орех мляко е прекрасен лек за лекуването на гастрит. Благодарение на неговото действие на стомаха се подсигурява необходимата почивка и набавя минерали и витамини. Приемането на кокосово мляко е изключително полезен за възстановителния процес, ако през първите 24 часа на страдащия не се дава нищо друго с изключение на него. Тер ... още
На: 2017-03-06 08:41:36 преди: 1 година / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 15889 прегледа
Здраве: Зъбният камък и плаката са най-големият проблем на устата за много хора. Водата за уста е идеален вариант за справяне с тях, но само ако е подходящо направена, за да премахне бактериите. Сега ще ви запознаем с една домашна вода за уста, чрез която ще контролирате съставките и качеството на това, което ще се използва. Няма скрити химикали. Често търговската вода за уста има изкуствени подсладител ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X