Новини Политика Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Видео История Бизнес Технологии Лайфстайл Здраве Клюки Спорт Дискусии Туризъм Култура Забавно Музика Наука Икономика Снимки Конспирации Изкуство Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Бизнес

Хранителни добавки и коя най-често се използва?

Най-често използваната хранителна добавка от културистите е протеин на прах с мляко, което се нарича протеинов шек. Често служи за допълване на диетата. Прахът се смесва с вода, мляко или сок.

Протеин на прах обикновено се консумира непосредствено преди и след упражняване, или на мястото на хранене. Някои видове протеини трябва да бъдат взети директно преди и след тренировка, като суроватъчния протеин. Други трябва да се вземат преди лягане като казеин протеин. Теорията за хранителни добавки казва, че големите количества протеини поддържат максимален мускулен растеж.

Препоръчителния прием на тази хранителна добавка е 0,80 грам протеин на килограм телсно тегло.

Суроватъчбия протеин съдържа високи нива на всички незаменими аминокиселини. За културисти суроватъчен протеин осигурява аминокиселини, използвани за подпомагане на възстановяването на мускулите.

Суроватъчен протеин се извлича от процеса на производство на сирене и мляко. Има три вида на суроватъчен протеин: суроватъчен концентрат, суроватъчен изолат и суроватъчен хидролизат. Суроватъчен концентрат е 29-89% протеин от теглото докато суроватъчен изолат е 90% + протеин от теглото на хранителните добавки.

Суроватъчен хидролизат има най-висока степен на разграждане на всички видове протеини. - Млечния протеин Казеин има глутамин и касоморфин.

- Соевият протеин съдържа изофлавони и фитоестроген

- Предлагат се и някои хранителни добавки – млечни продукти без протеин;

- Има и масло от коноп с високо съдържание на незаменими мастни киселини;

• Оризовия проеин е високосмилаем източник на протеин и анти алерген.

• Друг известен модел е граховият протеин с по-лека текстура, отколкото повечето други протеинови прахове. Граховият протеин има профил на аминокиселина, подобен на този от соя, но не предизвиква някои притеснения.

Въпреки че се смята, че спортистите и културистите имат нужда от повишен прием на протеини, точното количество зависи от вида и продължителността на упражняване, както и физиологичните данни на индивида. Възрастта, пола и размера на тялото може да се изменя този прием на протеин.

Някои здравни експерти разкритикуваха протеинови шейкове като ненужни за повечето хора, които ги консумират, тъй като повечето потребители вече получават достатъчно протеин в нормално хранене с достатъчно калории.

Нещо повече, за спортисти, които не разполагат с време, за да подготви цялата хранителна храна в движение или веднага след тренировка, протеинов шейк може да бъде предпочетен като по- ефективен. В действителност е добре известно, че хранителната добавка от този вид е важна за растежа на костите.

Всички проучвания показват, че какъвто и спорт да упражнявате се нуждаете от тази хранителна добавка като задължително условие за успех.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 коментара | 1344 прегледа
Публикувано на: 2015-03-14 21:03:47
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Хранителни добавки и коя най-често се използва?

Хранителни Добавки за Спорта и фитнеса.
преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 1501 прегледа
Хранителните спортни добавки са неизменима част, от живота на всеки атлет или активно трениращ човек. Хранителни добавки се делят на протеини, гейнъри, аминокиселини, разнообразие от азотни и предтренировъчни бустъри, омега 3 мастни киселини, витамини, и фебърнъри.  Протеините са най-често използваните добавки от фитнес спортуващите в България, поради ниският жизнен стандарт и ниското качество на ... още

ВНИМАНИЕ! Тези 5 отрови се намират в много хранителни продукти! Убиват ни бавно! Вижте кои са те!
преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1212 прегледа
Производителите на хранителни стоки използват много добавки, за да подобрят вкусовите качества на продуктите си. Те обаче са много вредни за здравето, водят до рак и други заболявания. Информацията е от сайта 7mednews.ru. Ето няколко от най-често срещаните отрови, следете етикетите. 1. Бутилоксианизол! Използва се против гранясване на мазнините и маслата в продуктите. Има ги в чипсове, дъвки, вся ... още

Ползата за здравето от хранителните добавки с есенциални мастни киселини
преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2175 прегледа
За да бъде човешкият организъм здрав, той се нуждае от есенциални мастни киселини. Макар че храната също може да е добър източник, много често съвременният начин на хранене не ни позволява да поемем количествата от тези киселини, от които тялото се нуждае и доста често се стига до дефицит. От това страда цялото тяло, но най-вече лигавиците, което ги превръща в гостоприемен вход за различните пар ... още

Суроватъчни протеини и изолати и хранителните добавки.
преди: 2 години / 4 гласа / 18 точки / 0 коментара / 1869 прегледа
Не е тайна, че всеки активно трениращ човек, рано или по-късно достига лимита на тялото си, независимо от диетата си, организма привиква и резултатите стават все по малки, тогава си длъжен да се огледаш за подходящи хранителни добавки. Първото което ти хрумва е приема на протеин, но как да избереш кой е твоят, и каква е разликата между стотиците протеини на пазара, яйчни и телешки протеини, сурова ... още

За храненето и правилният подбор на хранителни добавки
преди: 9 месеца / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 2501 прегледа
Перфектният метод за изграждане на мускули и същевременно изгаряне на мазнини е подбирането на балансирана здравословна храна. Вие можете да изпълните така желаната цел, като комбинирате тренировка с подходяща храна. Тъй като съществуват много видове концепции за здравословен начин на живот е необходимо да се направи най-правилния избор в зависимост от предпочитанията на човека. Комбинирането на т ... още

Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2017 SpoDeli.eu V 1.0