Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Лайфстайл

Игри и играчки за свободното време на децата

Живеем в ера на технологиите. Всяко дете умее да борави с електронно устройство: таблет, телефон, лаптоп. Често във времето, когато не са на училище или детска градина, децата използват технологиите, за да запълват времето си. А това не само че не е полезно, но и ги лишава от тяхното детство, от комуникация с връстниците и куп други неща, които тепърва трябва да усвоят.

Какво да правят децата, когато не са на училище?

За да не са облъчени постоянно от своите електронни устройства, децата трябва да бъдат подтиквани да играят. Защото играта е единственият начин да се социализират и да пораснат като здрави и щастливи пълноценни хора.

Един от начините за това е игри навън. Спомнете си прекрасните игри до късно пред блока. Смях, забавления, издрани колена и усмивки. Няма по-щастливо детство от това, което е прекарано сред деца в игри навън. Скачане на ластик, федербал, стражари и апаши, народна топка – това бяха игрите на детството ни. Днес обаче ситуацията е малко по-различна. Въпреки че децата не играят тези игри, това не пречи да си измислят свои. Време е за играчки

Ако пък времето навън не позволява игри, нищо не пречи децата да се съберат вкъщи и да поиграят на настолни игри от типа „Не се сърди човече“, „Черен Петър“ и други. Съвременните настолни игри са още по-интересни и дават възможност на децата да развиват умения, които са им полезни за в бъдеще: мислене, концентрация, предвиждане на ходове напред, актьорски или други творчески дарби и др. С помощта на тези игри децата не само се социализират, но и научават интересни неща: как да пресъздават емоции, как да разказват в детайли, научават нови думи и подобни.

Забавните игри могат да бъдат логически, свързани с въпроси, загадки за разрешаване, за строене, за готвене, с професии, тип монополи и други. Те са съобразени с възрастта на децата и са подходящи за игра навсякъде. Тук са и любимите герои от филмите: Елза и Ана от „Замръзналото кралство“, Сой Луна, Рапунцел и разбойника, Аз Проклетника и сладките миньони, МакКуин и колите, Спайдърмен и много други, които ще направят игрите още по-забавни и интересни.

Друг начин за забавления в свободното време на децата е със спорт. Колкото по-разно запишете детето си на спорт, толкова по-здраво ще бъде. Спортът за децата е вид игра. Той развива тялото, дисциплинира и укрепва духа. Децата, които от малки се занимават със спорт, стават успешни личности, които лесно откриват своя път и не им липсва мотивация. Изберете подходящ спорт за вашето дете, който да практикува с желание в свободното си време. Именно там ще срещне връстници, с които ще се сприятели. Ако желаете, може в началото да посещавате заедно заниманията. Така ще дадете добър пример, а и ще прекарвате време заедно.

Всички ние искаме децата ни растат здрави и щастливи. За целта освен игрите и играчки, спорта и свободното време, необходимо е внимание от наша страна. Децата имат нужда от обич, грижа и някой, който да се интересува от тях, да ги изслушва и да се радва на нещата, които правят. Не пропускайте да бъдете част от живота на детето си. За него тези спомени остават!

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-05-04 19:14:51 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 774 прегледа
Други: Онлайн магазин VeseliDechica.com Ви предлага изключително богато разнообразие от бебешки и детски играчки. В него ще намерите всички нови и актуални игри и играчки. Посетете нашия сайт и ще получите отстъпка от 30 до 40 % при покупка на повече от 5 артикула и безплатна доставка на стоки за над 50 лв. Побързайте за да направите вашето дете още по усмихнато и щастливо.!!! :) ... още
На: 2013-12-09 12:18:27 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1478 прегледа
Други: Много хора предпочитат флаш игрите като начин на забавление в интернет или просто за запълване на свободното време. Каквато и да е причината, вие можете да намерите безброй игри от най-различен вид и да се забавлявате. Това вие можете да направите в някой от порталите за флаш игри, а в тези сайтове има наистина за всеки по нещо.Момичетата обичат да играят игри, в които се подрежда, гримира, готви, ... още
На: 2016-10-25 16:58:55 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 840 прегледа
Новини: Мюсюлманка от Британия основа първият в света интернет магазин за ислямски играчки. Тя е 31 години и предлага неща като картички от Корана, пъзели с арабски букви, цветни молитвени килимчета. Предлагат се около 200 играчки, игри и детски продукти. Тази година има оборот от около 30 хиляди паунда, което е двойно на оборота от миналата година. Става на въпрос за огромен ръст. Според нея, тези игра ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X