Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Имат ли време родителите за децата си?

Днес прочетох в 168 часа: "Професор Чарлз Чайслър от Харвардския университет посвещава години наред да изучава ползите от съня и стига до заключението, че днес огромен процент от хората никога не си набавят нужното време за почивка за едно денонощие. Екипът на професора е изчислил точните „дози сън", от които човек има необходимост според възрастта си.

За новородените от 0 до 3 месеца са нужни между 14 и 17 часа сън; за бебетата от 4 до 11 месеца -12-15 часа на денонощие; за децата от 1 до 2 години - 11-14 часа; за тези в предучилищна възраст (3-5 години) -10-13 часа; за учениците (6-13 г.) - 9-11 часа; за тийнейджърите (14-17 г.) -8-10 часа; за младежите (18-25 г.) - 7-9 часа; за зрелите хора (26-64 г.) - 7-9 часа; за възрастните над 65 г. - 7-8 часа."

Една проста сметка

Сега взимат и 5 годишните на забавачка- 13 ч сън+ 5 ч забавачка+ 1-2 ч път, подготовка, тоалет, ядене и т.н. стават около 20 ч. Но едно дете трябва и да играе - слагаме 1-2 ч и излиза, че родителите имат само около 2 ч на ден да бъдат САМО и единствено с децата си... И понеже тези деца си лягат към 20 ч, то родителите могат да общуват с тях, само когато са се върнали от работа и са уморени и не в най-добра кондиция /а и някой трябва да приготвя вечеря/!!!

Тийнейджъри - 10 сън + 6-7 училище + 2-3 домашни и учене + 1-2 ч път, подготовка, тоалет, ядене и т.н + 1-2-3 ч с приятели и игра.... и колко време остава с родителите?????

А после се оплакваме, че на някои им липсвали първите 7 г. и защо родителите не възпитавали добре децата си!!!

Е, може и децата да не си вземат нужната доза сън, но това явно се отразява в бъдеще на здравето им.

Дано сметките ми са грешни, искрено се надявам!!!

PS. Теорията на конспирацията казва, че управниците /в световен план. не само нашите/ нямат нужда от много знаещи и МИСЛЕЩИ /и със здрава ценностна система/ поданици, а от послушна, немислеща. лесно манипулируема и изпълнителна маса, та и затова е такава системата!! А дали няма нещо вярно в това???

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-10-01 10:13:35 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 836 прегледа
Новини: По-рано патрулка в Шумен помете две деца на 10 години на пешеходна пътека. В последствие те бях откарани в болница, а виновните полицаи проверени с дрегери за алкохол. Децата са с фрактури на десните ръце, а пробата на шофиралия полицай за алкохол отрицателна. По предварителна информация децата пресичали на зелено и видели идващата патрулка, но решили, че тя ще спре и ще ги пусне да пресекат. По ... още
На: 2017-07-04 03:06:52 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 4156 прегледа
Новини: Родителите на пострадалите от ромски тормоз деца в Асеновград се зарекоха да протестират всяка вечер. Предупредиха, че през уикенда проявата им ще е по-масова от всякога и ще е страшно. Те готвят проект с предложения, които да внесат в парламента. Срещата с кмета Караиванов донесла само предложение децата, които имат нужда да бъдат срещнати с психолог. Родителите са гневни, че никой от местната в ... още
На: 2018-02-22 08:18:28 преди: 7 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 269 прегледа
Общество: Дядо е намерен мъртъв, след като разкри пред медиите, че внучките му живеят в изолация. Мъжът първо изчезва, а вчера е намерен мъртъв, след като разкри пред телевизията, че внучките му са живеели в изолация в апартамента на родителите им в квартал Люлин в София. По случая съседите твърдят, че и по-рано са подавани сигнали до социалните, че децата не ходят на училище. Майката на децата обяснила в ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X