Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Имунна система – укрепване

 Поддържането на здрава имунна система не е съвместимо със спазването на диети, храненето с полуфабрикати и пропускането на някои от храненията, защото бързаме и нямаме достатъчно време.

Препоръчително е да се консумират свежи зеленчуци и плодове при всяка възможност. Витамините А, С и Е действат защитно върху организма спрямо свободните радикали. С приема на тези витамини количеството на антиоксидантите се увеличава и се разрушават свободните радикали преди да са увредили организма.

Ако обичате ястията с месо, добре е внимателно да избирате от кой производител ще купите месото. В някои птицеферми хранят пилетата с храна, примесена с антибиотици, за да си осигурят бърз растеж. Според специалистите, антибиотиците в пилешкото месо не вредят на човека, но пренасищането с тях може да отслаби значително имунната система.

Консумацията на повече захар също отслабва имунната система, но може и да увеличи риска от ракови и сърдечно съдови заболявания, диабет.

За здрава имунна система се препоръчва консумирането на храни, които имат богато съдържание на цинк. Такива са месото, морските продукти, яйцата, орехите, зърнените храни и кашкавала. Цинкът е ключов елемент при обмяната на веществата.

Пробиотиците – лук, чесън, артишок, банани, кисело мляко- гарантират здрава имунна система и предотвратяват появата на вредни организми в стомаха.

Консумацията на по-голямо количество броколи ще набави на организма достатъчно количество витамин С и сулфаран, който се бори ефективно с раковите клетки. Селенът също е важен елемент за организма. Той е мощен антиоксидант, но пренасищането не е препоръчително. Приемането му в умерени количества ще блокира опитите на свободните радикали да завземат организма. Най-голямо количество се откриват в бразилския орех, морските продукти и пълнозърнестите храни.

Не пренебрегвайте приема на флавоноиди, които имат мощно противотуморно действие и се съдържат в жълтия и червения лук, броколито, жълтата тиква, доматите и гръцкия орех.

Стабилизирането на имунната система след заболяване трябва да се направи максимално бързо, за да не се изложи организма на допълнителен риск.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 267 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-01-05 17:40:59 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 4928 прегледа
Здраве: Бактериалните инфекции не са нещо ненормално. Как имунната система се справя с тях и какво слагате в тялото си е от значение за времето за излекуване. Попаднах на рецепта за прост антибиотичен тоник, който да помогне в борбата. Формулата се е доказала с качествата си – витамини, ензими, пробиотици, антибактериални свойства. Едно от творенията на натуралната медицина, но предупреждавам, че в ... още
На: 2015-10-24 10:12:06 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1121 прегледа
Политика: На украинското крайбрежие ще се появят система за огнево поражение и инженерни заграждения. МВР и МО на страната ще ги създават в направленията на възможен десант по Черноморското крайбрежие. Според „Интерфакс”, цитирана от Блиц, украинският кабинет е отдал съответните разпореждания на 23 октомври. Правителството вече е утвърдило план за мероприятията по укрепване на границата покрай ... още
На: 2018-03-02 18:59:32 преди: 7 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 184 прегледа
Здраве: Учени от Швеция и Финландия са разграничили пет типа диабет. Така те дават надежда за по-точна диагностика и специфично ориентирано лечение. До момента диабетът традиционно се разделя само на 2 вида - тип 1 и тип 2.Ето ги и групите: Група 1 - тежък автоимунен диабет с характеристики на класическия диабет тип. При него болестта се проявява в ранна възраст при привидно здрави индивиди, чиято имунна ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X