Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

InSerbia: Путин направи на глупаци финансовите акули от Запада!

Само за няколко дни Русия изкупи от ръцете на западни финансисти нефтени и газови активи на безценица, твърди изданието InSerbia.

И всичко това поради факта, че руската рубла се обезцени, а на пазара се появиха слухове, че акциите ще паднат.

Според публикацията това е "най-невероятната операция, която се наблюдава от създаването на фондовия пазар".

"Русия направи неочаквано ход с коня", пише InSerbia.

Според изданието, това се дължи на спада на рублата и Москва бе в състояние да си възвърне голяма част от активите си, които бяха в ръцете на чуждестранни собственици и дори спечели $ 20 милиарда само за няколко дни.

Преди това почти половината от всички приходи от продажбата на нефт и газ не отидоха в руската хазна, а в ръцете на финансовите акули в Европа.

Поради кризата в Украйна, руската рубла започна да пада рязко, но Централната банка не направи нищо, за да я възпре.

Имаше слухове, че Русия просто няма достатъчно средства за това.

Цените на акциите на руските енергийни компании сериозно спаднаха, а финансовите акули започнаха да ги продават, докато не бъдат напълно обезценени.  

Путин също изчака една седмица "усмихвайки се само на пресконференцията" и когато цената на тези акции бяха надолу, доколкото е възможно той веднага нареди да се купуват активи, които се държат от американци и европейци.

"Когато финансовите акули осъзнаха, че са били измамени, вече беше твърде късно", пише вестникът.

И сега всички доходи от нефт и газ ще останат в Русия, а рублата ще расте сама по себе си и за това няма да е необходимо да се губят ресурси, като злато и валутни резерви.  

"Европейските финансови акули останаха в шах: за няколко минути Русия нелегално си изкупи петролните и газови активи на стойност за милиарди. Такава невероятна операция не сме виждали от създаването на фондовия пазар ", завършва автора на статията в InSerbia.  

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-01-25 09:48:27 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 168 прегледа
Свят: На пътно трасе в мексиканския щат Мичоакан бяха открити 300 мъртви акули. Рибите са били повод на бракониерство и са превозвани в Мексико на камион. Камионът е бил нападнат, а вратите му се отворили и акулите изпаднали на пътя. Прокуратурата е завела иск и са предали делото на министерството на селското стопанство, защото намерените акули са охраняем вид. ... още
На: 2016-10-17 11:17:51 преди: 2 години / 4 гласа / 18 точки / 0 коментара / 2995 прегледа
Геополитика: Руският президент Владимир Путин коментира настоящото геополитическо положение в света и в частност отношенията между Русия и САЩ. Репликите на Путин са от пресконференцията след срещата на БРИКС. Той е на мнение, че конфликт в отношенията има, но това не е по вина на Москва. Ще припомним, че по-рано Путин прати Запада "да си го начука" на въпроса, може ли Русия поне да смекчи санкциите против З ... още
На: 2018-03-20 08:35:51 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 106 прегледа
Свят: Соломон Паси направи интересно сравнение в ефир тази сутрин. Той каза: "За да разберем какво става в Москва най-добре да се върнем в дългата телеграма на Джордж Кенан от 1946 година - той изпраща телеграма от 8 хиляди думи - най дългата телеграма по дипломатичските канали, в които той обяснва защо Запада няма да разбере Русия". Изявлението беше направено в сутрешния блок на Нова телевизия. "Докато ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X