Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Свят

InSerbia: Путин направи на глупаци финансовите акули от Запада!

Само за няколко дни Русия изкупи от ръцете на западни финансисти нефтени и газови активи на безценица, твърди изданието InSerbia.

И всичко това поради факта, че руската рубла се обезцени, а на пазара се появиха слухове, че акциите ще паднат.

Според публикацията това е "най-невероятната операция, която се наблюдава от създаването на фондовия пазар".

"Русия направи неочаквано ход с коня", пише InSerbia.

Според изданието, това се дължи на спада на рублата и Москва бе в състояние да си възвърне голяма част от активите си, които бяха в ръцете на чуждестранни собственици и дори спечели $ 20 милиарда само за няколко дни.

Преди това почти половината от всички приходи от продажбата на нефт и газ не отидоха в руската хазна, а в ръцете на финансовите акули в Европа.

Поради кризата в Украйна, руската рубла започна да пада рязко, но Централната банка не направи нищо, за да я възпре.

Имаше слухове, че Русия просто няма достатъчно средства за това.

Цените на акциите на руските енергийни компании сериозно спаднаха, а финансовите акули започнаха да ги продават, докато не бъдат напълно обезценени.  

Путин също изчака една седмица "усмихвайки се само на пресконференцията" и когато цената на тези акции бяха надолу, доколкото е възможно той веднага нареди да се купуват активи, които се държат от американци и европейци.

"Когато финансовите акули осъзнаха, че са били измамени, вече беше твърде късно", пише вестникът.

И сега всички доходи от нефт и газ ще останат в Русия, а рублата ще расте сама по себе си и за това няма да е необходимо да се губят ресурси, като злато и валутни резерви.  

"Европейските финансови акули останаха в шах: за няколко минути Русия нелегално си изкупи петролните и газови активи на стойност за милиарди. Такава невероятна операция не сме виждали от създаването на фондовия пазар ", завършва автора на статията в InSerbia.  

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 2305 прегледа
Публикувано на: 2018-04-16 11:01:25
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: InSerbia: Путин направи на глупаци финансовите акули от Запада!
На: 2018-01-25 09:48:27 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 162 прегледа
На пътно трасе в мексиканския щат Мичоакан бяха открити 300 мъртви акули. Рибите са били повод на бракониерство и са превозвани в Мексико на камион. Камионът е бил нападнат, а вратите му се отворили и акулите изпаднали на пътя. Прокуратурата е завела иск и са предали делото на министерството на селското стопанство, защото намерените акули са охраняем вид. ... още
На: 2016-10-17 11:17:51 преди: 1 година / 4 гласа / 18 точки / 0 коментара / 2941 прегледа
Руският президент Владимир Путин коментира настоящото геополитическо положение в света и в частност отношенията между Русия и САЩ. Репликите на Путин са от пресконференцията след срещата на БРИКС. Той е на мнение, че конфликт в отношенията има, но това не е по вина на Москва. Ще припомним, че по-рано Путин прати Запада "да си го начука" на въпроса, може ли Русия поне да смекчи санкциите против З ... още
На: 2018-03-20 08:35:51 преди: 1 месец / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 87 прегледа
Соломон Паси направи интересно сравнение в ефир тази сутрин. Той каза: "За да разберем какво става в Москва най-добре да се върнем в дългата телеграма на Джордж Кенан от 1946 година - той изпраща телеграма от 8 хиляди думи - най дългата телеграма по дипломатичските канали, в които той обяснва защо Запада няма да разбере Русия". Изявлението беше направено в сутрешния блок на Нова телевизия. "Докато ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X