Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Общество

Ирония, точно днес в петък е: Световен ден на мързела!

Девизът на празнуващите е: „Нека този ден не правим нищо”.  Световен ден на мързела се отбелязва от столетие на 10 август.

На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори се, че той се отбелязва вече повече от 100 години, но никой не знае точно от кога. Сигурно първите ентусиасти ги е мързяло да запишат първата година.

Девизът на празнуващите днес е: “Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека този ден не правим нищо.” Църквата смята мързелът за смъртен грях. През миналите векове той се е смятал за привилегия на богатите.

„Нека този ден не правим нищо. Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Това ще даде нов тласък на духа. Запомнете, че винаги може да бъде открит нов, още по-добър начин на нищоправене.” Това е записано под датата 10 август от положилите усилия да увековечат своя мързел.

Абсолютното бездействие на 10 август позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се изпружили на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа.

10 август е определен също и за ден на равносметка колко сме мързелували през изминалата година.

За много съвременни хора мързелът е движеща сила на прогреса. Кой е измислил дистанционното, ескалатора, пералнята, миялната или асансьора?

Доказано! Мързелът е полезен за здравето

Оказва се, че мързелът въобще не е порок. Хората, които си позволяват да бъде мързеливи понякога, така просто укрепват здравето си, а констатациите са на учени от САЩ.

Според експертите, мързелът въобще не е черта на характера. А по този начин човешкият организъм реагира на пренапрежението по време на физическо или психическо натоварване.

Мозъкът изпраща сигнал и тялото непроизволно се отказва да прави каквото и да било. Ако човек не дава на своят организъм почивка, той консумира два пъти повече енергия. Така че понякога можете да си позволите да се отпуснете, пише Рен ТВ.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-05-11 17:59:45 преди: 3 години / 5 гласа / 23 точки / 0 коментара / 5213 прегледа
Видео: Вижте една прекрасна песен от руския филм "Ирония на Съдбата". В която се разказва как един мъж губи своята любима и след като разпитва за нея разбира, че тя вече е женена за друг. Песничка за всички влюбени гугутки като мен. :P Видеото: ... още
На: 2017-01-21 16:51:24 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1076 прегледа
Свят: На 21 януари целият свят празнува един от най-интересните празници - Световен Ден на прегръдката (International Hug Day). Той бе създаден в САЩ през 1986 г. под името на Националният ден на прегръдките (National Hugging Day), а след това бързо стана обичан по целият свят. Според традицията на празника, на този ден могат да се подаряват приятелски прегръдки даже на хора, които не познаваме Въпреки ... още
На: 2015-12-23 16:04:00 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1072 прегледа
Геополитика: Жителите на Украйна може да празнуват Нова година без обичайната прожекция на известната съветска комедия "Ирония на съдбата, или честита баня", която в продължение на много години е смятана за символ на празника, съобщава РЕН ТВ. Според украинското издание "Вести", тази година комедията може да бъде двалена от схемата на излъчване заради "заплаха за националната сигурност."  Такова определение е ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X