Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / История

Истината за дядото на Кличко: офицер от НКВД убивал и изселвал украински националисти! ВИДЕО!

По времето на Втората Световна Война родния дядо на Кличко е убивал и изселвал украински националисти!

Дядото се казва Родион Кличко и по книжарниците в Германия и Австрия се появи наскоро скандалната книга на известния немски публицист Лео Линдер за братята Кличко.

През лятото на 1938 година сержанта от милицията Родион Кличко е изпратен да служи на ново място в Переяслав, а от там в Любомль област Волынь.

Заедно с него и малкия им син Владимир заминава и Тамара, за да работи, като възпитател в детска градина.

През май 1941 година началника на паспортното отделение на Любомльската милиция Кличко е командирован в Днепропетровск, като началник на личния състав.

Бъдещия командир на стрелкови взвод се оказал в обкръжението на филтрационния лагер на НКВД и получил назначение в 68-а механизирана бригада.

Той загива в края на 1940 година и е погребан в село Бандуровка, Кировоградска област.

В книгата е описано, че:

«Кличко се оказа с дълбоки еврейски корени, понеже дядото на боксьора - Родион Кличко се е оженил в село Смела, Черкаска област за еврейката Тамара Етинсон».

През 1933 година Родион постъпва на служба в НКВД. Кратко време Родион е на длъжност лейтенант в отдела по Държавна безопасност във Волынь и както пише в неговата служебна характеристика, той е: «взимал активно участие в изселването на националисти и поляци».

На практика в досието на Кличко се упоменават трима човека, който той е арестувал и екстрадирал в лагерите в Сибир: Махнюк, Сидорук и Яценюк.

Сведение за тези трима души има в пътеводителя на Любомльский район, издаден в град Луцке (Украйна) през 2011 година.

Там пише, че Иван Сидорук е бил съратник на Симон Петлюры, лидерът на Украинската Народна Република, основана през юни 1917 година.

Яценюк е ръководил УНАКОР (Украинска народна казашка организация) – организация, която по-късно се е сражавала на страната на Вермахта.

А, Василий Mахнюк е бивш член на полския Сейм.

Той и Яценюк са били разстреляни през 1941 година в затвора в Луцке.

Сидорук и неговото семейство са изселени в Сибир.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 4321 прегледа
Публикувано на: 2017-08-06 10:13:25
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Истината за дядото на Кличко: офицер от НКВД убивал и изселвал украински национа
На: 2016-02-29 23:17:27 преди: 1 година / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 2056 прегледа
 Запитан от водещият на телевизионния канал Al Jazeera на многобройните нарушения на ВСУ в Донбас зафиксирани от международни организации, кметът на Киев Виталий Кличко даде отговор. В който обясни, че не разполага с информация, защото той живее в Украйна.  Киевският кмет Виталий Кличко в интервюто си за Ал Джазира не успя да коментира обвиненията на международни организации за многобройни наруше ... още
На: 2017-05-04 07:34:07 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 615 прегледа
Украински националисти планират да провалят провеждането на акцията «Безсмъртен полк» на 9 май в Киев. Затова съобщи вчера лидерът на националистическата организация «Доброволно движение ОУН» - Николай Коханивский. Той заявява, че радикалите могат да проведат паралелно шествие под названието «Мъртвия полк», призовавайки и други националисти да се присъединят към тях. Подробности: ТУК ... още
На: 2016-10-14 07:08:58 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 767 прегледа
Кметът на Киев Виталий Кличко, за пореден път изуми обществеността. Този път, той предложи за зимата да се подготвят улиците на столицата на Украйна за зимния период по немски почин. По време на предаване на украинска телевизия той изстреля в ефир завидните си математически познания: За Кличко се оказало, че 13 плюс 3 е равно на 15. Изразявайки благодарност към Германия отнсоно помощта, кметът н ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0