Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Общество

История на метал музиката

За всички фенове на метал музиката и за тези, които си падат любознайковци, малко разяснения по отношение на този стил. Тук вече навлизаме в дълбоките води, където музиката не е просто музика, а стил изразен по силен, необясним за много хора начин.

Всеки почитател на метал музика, знае, че това е страст, самоотверженост. За всеки обикновен човек метала е само силно кънтене на струни, акомпанимент на мощен бас и убийствен темпо соло. Както и самият стил на метал музиката или приканва или провокира скандиране против. Всичко това обяснява нетипичното и различно поведение у металистите.

Голяма част от тях са консервативни, нетолерантни към други стилове музика, разбирания. Не малка част от привържениците на метал музиката са отричат религии, идеологии, често пъти са расисти, националисти, неонацисти, анархисти и т.н. И като цяло търпимостта на метал привържениците много често се явява като нулева прослойка.

И тук е момента, в който следва да уточним – рядкост е да се срещне човек, който да помества всички тези черти в едно. Дори да е изчерпателно и пълно, описанието подхожда само на хеви блек и дет металисти. Метал музиката, за разлика от рока много се е променяла през годините, затова днес са познати разнообразни стилове, изградили се като цялостна система носеща, един знаменател метал музика.

За първи път метал музика се създава през 70-те години на миналия век. Това са и основите на новия стил и зараждане на тази култура в музиката. Банди като Judas Priest и Iron Maiden, Metallica са това, което поставя началото, предвещава завладяване на света. Тяхната музика не е тежка, трудна и се възприема, като всеки друг жанр музика.

Мелодията на метал музиката е опростена, но в никакъв случаи случайна. Тя винаги се базира на смислови текстове и истории. За разлика от поп музиката, метала не е комерсиален, при него липсва претрупване от парчета. Същността на текстовете помества смислени неща от всички теми и сфери на човешкия живот.

Метал музика обхваща романтика, а в по-редки случаи нерешими проблеми. Често в метал жанра има наличие на поезия, която действа със сила на волята върху тъмните емоции като гняв и надменност.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 1468 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-01-22 16:37:32 преди: 1 година / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 4031 прегледа
Свят: Акция срещу иманяри завърши с четирима в ареста. Трима от тях са от Стара Загора, а един от Раднево. Те са задържани за 24 часа. В жилището на един от старозагорците, който е на 39 години, са открити 1121 старинни монети, старинна гривна от бял метал, 164 бойни патрони различен калибър, два детектора за метал, информира "Стандарт". 43-годишен негов съгражданин е крил в дома си още един детектор ... още
На: 2016-04-11 19:09:09 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1250 прегледа
Икономика: Новата монета влиза в обръщение тази седмица, официално от 14 април. Германците първи ще я срещнат. Монетата е уникална, единствената към този момент, която е направена от два материала. Състои се от три части, вътрешната част е от метал, следва пръстен от метал и последната най-външната част релефна пластмаса. От изсечените 2.25 милиона монети една част е предвидена да бъде продавана на колекци ... още
На: 2013-03-17 18:31:19 преди: 5 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2360 прегледа
Забавно: Много прилича на всеки друг език, езикът на музиката е форма на комуникация. Той може да създаде емоционална реакция и всеки момент слушателят да мисли. Въпреки това, езика на музиката не може да представи конкретни предмети или идеи, както съществителни, глаголи и прилагателни, които се използват в другите езици. Смисъла на музиката зависи от създателя или слушателя, защото музикалния език е аб ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X