Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Избор на топлоизолация

Топлоизолацията на нашите жилища през последните години придоби огромна популярност заради полезните качества, които притежава. Ще споменем съвсем накратко някой от тях, макар да сме наясно, че едва ли има някой, който да не е информиран.

Първата и една от най – важните ползи от топлоизолацията е, че полагайки я в жилището си ние пестим от разходите за отопление, които иначе бихме дали. Освен това топлоизолацията предпазва дома от появата на влага и мухъл, защитава жилището от вредни атмосферни влияния и шумове и притежава огнеустойчиви качества.

Ползите от топлоизолирането са много и неоспорими, но все пак ако искате да поставите топлоизолация в дома си е добре да знаете, че има няколко вида топлоизолации ( X P S – Екструдиран пенополистирен, E P S – Експандиран пенополистирен и каменна вата).

Всеки един вид топлоизолации притежава различни качества и в зависимост от това какви са вашите изисквания и какви средства сте отделили можете да изберете една от тях.

Има обаче няколко критерия, които е добре да вземете под внимание, когато избирате топлоизолацията на дома си.

От голямо значение е каква е топлопроводимостта на изолационния материал, който ще закупите. Имайте предвид, че колкото по – ниска е неговата стойност, толкова топлоизолационните му качества са по – добри. Когато подбирате топлоизолацията на дома си вземете предвид и каква е степента на водонепропускливостта на изолационния материал.

Различните топлоизолации имат различна степен на плътност, която оказва влияние върху топлопроводимостта им. Колкото по – голяма плътност притежава дадена топлоизолация, толкова по – малка топлопроводимост има, но за сметка на това коефициентът на паропроникване намалява.

Този коефициент също е от особена важност, тъй като ако той е висок, то има много голяма вероятност да се появят влага и мухъл. Затова, когато избирате топлоизолация се информирайте какъв е коефициентът на паропропускливост на избрания от вас изолационен материал и изберете онзи, който има по – нисък такъв.

Силата на натиска, който могат да поемат топлоизолациите е от значение, тъй като по – мек е изолационният материал, толкова по – лесно той се деформира.

Цената на която се предлагат различните видове топлоизолации също не е за подценяване,но имайте предвид,че понякога евтиното може да ви излезе скъпо.

Това са само една малка част от критериите, които трябва да имате предвид, когато избирате топлоизолацията за дома и е възможно да срещнете затруднения в избора. Ако имате такива проблеми е добре да се обърнете към специалисти, които ще ви обяснят подробно какви са качествата на всеки вид топлоизолация.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 872 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2013-12-11 08:57:01 преди: 4 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 886 прегледа
Други: Обикновено това е основният въпрос, който занимава всеки от нас, когато реши да постави топлоизолация на жилището си. Това е въпрос, който внимателно трябва да се обмисли, за да има топлоизолирането на жилището наистина ония ефект, който се стремим да постигнем, а именно да отоплим дома си, да спестим от средствата за отопление и т.н. Изборът на топлоизолация се влияе от това какво жилище и ... още
На: 2013-12-07 08:26:19 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 598 прегледа
Технологии: Изключително много е изписано по въпроса за ефективността на топлоизолацията в домовете ни. Едва ли някой не е наясно, че с добра топлоизолация и качествена pvc дограма ще спести не само от средства за отопление, но и ще шумоизолира и предпази жилището си от вредни влияния като поява на влага, мухъл и т.н. За тези от вас, които все още се двоумят дали да поставят топлоизолация ще кажем, че за да и ... още
На: 2013-12-08 15:59:46 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 722 прегледа
Други: В последно време много се говори и пише за това, че е важно да имаме добра топлоизолация в дома си, за да го има и необходимия комфорт. Това може да бъде постигнато с качествена PVC дограма, която освен това ви предпазва от шума и от вредните влияния на влага и мухъл. За да може да се постигне желания ефект, е добре да се направи топлоизолация на цялото жилище и старата и амортизирана дограма ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X