Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Изгаври ли се с българската памет и история Екатерина Захариева с това изказване за Македония?

Нашата „външна“ министърка Екатерина Захариева се изказа по въпроса с името на Македония. Македония, която със сигурност има повече основание да получи български претенции, от колкото фалшивите елини имат в Гърция.

„Държим на гаранции, че с името Република Северна Македония няма да има териториални претенции и договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество ги дава.“, каза тя.

По думите и това е именно българският интерес – Македония да тръгне по европейския път. Тя поздрави нея и Гърция за това, че са се споразумели.

"Припомням, че България първа е признала Република Македония с цялостното име. Обозначавайки, че Македония е географски район, който се намира в три държави, даже в четири, се потвърждава и нашето становище, че това е такъв регион. Ние държим да имаме гаранции, такива имаме в договора, че по никакъв начин няма да води до териториални или претенции за идентичност. В нашия договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество има достатъчно такива гаранции", каза Захариева.

Тя призова да не се коментира излишно преди да излезе пълният текст по споразумението. Аз искам да Ви попитам дали този развой на събитията Ви удовлетворява, читатели на Сподели? Дали не трябваше България да е активна страна по дискусиите за името и като цяло за бъдещето на Македония. Не смятате ли, че е наивно и престъпно да се отмине тази възможност толкова леко?

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-02-03 12:05:50 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 827 прегледа
Свят: Ще продължим да се борим с корупцията по всички етажи на властта. Българските граждани трябва да са равни пред закона. Ще предложим отпадане на имунитета на народните представители. Това заяви на пресконференция бившият правосъден министър от кабинета „Борисов 2“ Екатерина Захариева, издаде репортер на Агенция „Фокус“. „Ще създадем единен орган за борба с корупцията п ... още
На: 2018-06-16 16:52:39 преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 200 прегледа
Свят: Брутална гавра с България и българския език се случи в гръцкия парламент. Най-вероятно нашата външна министърка Екатерина Захариева ще си затвори очите, но ние искаме вие да го знаете. Става на въпрос за едно изявление на депутата Йоргос Урсузидис от СИРИЗА. Той направи обръщение към Македония, говорейки на чист български език, но го обяви за македонски. „Като се обръщам към северните съ ... още
На: 2016-01-26 14:43:10 преди: 2 години / 16 гласа / 70 точки / 0 коментара / 16866 прегледа
История: Не съм очаквал подобно позитивно нещо от БТВ! Браво на Антон Хекимян, че се зае с тази кампания. Чуйте красотата на творбите, които искат да заличат от учебниците на децата. Споделете тази страница, за да тръгне мълвата за кампанията "Заличена памет"! Нека запазим литературно-историческото богатство на България за нашите деца! ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X