Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Новини

Изоставен син на проститутка от Бургас трогна цяла България с изповедта си! Променя животи!

Това е Николай, поредното дете, което прекарва първата част от живота си по социални домове. Баща му е пияница, майка му е проститутка, разделят се при раждането му, а в последствие и двамата влизат в затвора. До 2-годишна възраст за него се грижи леля му, но тя спира да може да се справя и го дава в сиропиталище. Неговата изповед е смразяваща..

Вижда баща си само един път, през 2014 година, когато той се отрича от него в съда. Няколко месеца преди това майка му умира. Нея е вижда 3 пъти, леля му го е посещавала по-често. Има двама братя и две сестри, с които не са никак близки. Чувства се по-добре далеч от тях. Не съжалява, че е попаднал в дом, а точно обратното, защото ако е живял с тези хора е щяла да го последва същата съдба.

„Сигурно щях да бъда изрод! Бездомен, да крада… в затвора. Много е лошо така”, казва с мъка момчето. В дома беше много хубаво, когато бяхме повече деца. Идвайки от детската градина, там заварих около 180 души. С времето някои ги осиновиха, други се върнаха при семействата си, които вече имаха възможност да ги гледат. Намаляваше бройката. Последно бяхме около 30 човека”, допълва Ники.

Учителите карали по-големите да ги бият, защото постоянно скитали, бягали по улиците, спали по пейките. Постоянно полицията се занимавала с тях. Батковците си имали и любимец, който им изкарвал пари от просия. Искал пари от момчета по улицата, за да вдига полите на момичетата.

„Когато нямам пари, търся работа при приятели – с нещо да им помогна, да пренеса дърва, например. Много хора ме питат как оцелявам, като съм от дом. Не е важно откъде си, важното е да си човек. Да си толерантен, да не дискриминираш хората около себе си”.

От трети клас се обучава 101 СУ Бачо Киро, където има голяма дискриминация и агресия към децата от дома, но в последствие нещата се уталожили. Не е докосвал учебник от 4 клас, защото няма пари да си купи. Помни в час и учи от тетрадките си. В 10 клас успява да се сдобие с учебник по български, с помощта на директора на Дома.

С годините се оформя като лидер и често прави срещи с децата, за да им говори по различни теми като трафик на хора, дискриминация, толерантност.

„Те не знаят нищо. Аз съм участвал в проекти на неправителствени организации, благодарение на които научих много работи. Всичко идва от родителите, но аз самичък съм се възпитал”, разказва още той.

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 16834 прегледа
Публикувано на: 2017-07-16 13:38:58
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Изоставен син на проститутка от Бургас трогна цяла България с изповедта си! Пром
На: 2017-10-18 16:18:09 преди: 6 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1613 прегледа
Тираджия трогна много българи с изпълнението на една специална песен от своята кабина. Той взриви социалните мрежи с изпяването на „Облаче ле бяло“ по текст на Ран Босилек, в македонски вариант. Мъката и носталгията на българските имигранти се чува от сърцето му. Аз лично пророних сълзи докато го слушам. Самотният шофьор тъжи за роден град, дом и семейство и няма какво друго да прави ... още
На: 2016-06-14 14:44:03 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2635 прегледа
Митьо Очите остава в тежко състояние, макар и то да се е подобрило малко спрямо вчера. Той в момента се намира в Реанимацията на МБАЛ-Бургас. Вече са минали три операции, които да поправят щетите от травмите му на белия дроб, крайника, пикочния мехур и корема. С всеки изминал ден има някакво подобрение в неговите показатели, но според лекарите това не прави състоянието му по-малко тежко. От една ... още
На: 2017-05-24 12:56:02 преди: 11 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 8905 прегледа
Симона Трайкова на 16 години, която учи в Немската гимназия в Бургас, накара хиляди българи да се трогнат на 24 май. Тя направи това с едно видео, за да изрази възмущението си за затриването на българската идентичност и история, с всяка изминала година. "Аз съм човек, който не се страхува да изразява мнението си. Реших, че тези проблеми и теми макар да се знаят от народа, много често се потушав ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X