Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Известния: Това са основните причинители на рак и как да намалим риска от появата му!

Британското списание Which?, което се занимава с качеството на храните, публикува списък с храни и добавки, които предизвикват раск.

Най-опасният продукт, който повишава риска от рак на червата и стомаха е червеното обработено месо – на шунка, салам или бекон. В тях има много нитрити, които са канцерогени.

Макар и да няма директна връзка между пестицидите, хранителните добавки и изкуствените подсладители сами по себе си, раковите организации препоръчват те да се приемат минимално.

Пушенето е втори много мощен фактор, който подпомага появата на тумори. Особено, когато е в комбинация с наднормено тегло, ниска активност, лошо хранене и консумация на алкохол. Пушенето повишава риска на поне 15 вида ракови заболявания и отговаря за 15% от раковите случаи на Острова. Алкохолът отговаря за около 3%.

За да се намали риска от рак, списанието препоръчва употребата на куркума, зелен чай, боровинки, нарове, мазни риби, различни зеленчуци и плодове, фибри. Важно е да се отбележи, че тук също няма директна връзка, която да е открита. Трябва да не пушим и да имаме тегло в нормални граници.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 252 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-07-25 18:53:11 преди: 2 години / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 2110 прегледа
Здраве: Учените предупреждават, че всяка консумация на алкохол може да спомогне развитието на над седем вида рак. Алкохола е един от големите причинители за развитието на рак на гърдата, който рак убива половин милион души всяка година. Заедно с рака на гърдата, алкохола влияе зле и на редица други органи от нашето тяло като причинява шест вида различни тумори. Например, почитателите на големи количеств ... още
На: 2017-04-17 17:22:34 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 866 прегледа
Здраве: Скорошно и много голямо проучване показва, че яденето на преработени въглехидрати, особено с висок гликемичен индекс, може да увеличи риска от рак на беля дроб с 49%. Наблягат основно на високия гликемичен индекс, който е връзка с повишения риск. Проучването включва 4320 души, разделени на две групи - 1905 болни от рак на белия дроб и 2415 здрави хора. Сред някои пациенти с рак на белия дроб, ко ... още
На: 2018-08-10 08:04:02 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 90 прегледа
Здраве: Ново проучване показва, че добавянето на няколко чаени лъжици захар например към вашия чай всеки ден увеличава риска да се разболеете от страшна болест. Подслаждаването на храната или напитките дори само с две и половина чаени лъжици захар, увеличава рискът с 54%. А ако се консумира само една газирана напитка със захар на ден, ще се увеличи рискът с 47% в сравнение с тези, които консумират такива ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X