Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / За жената

Как да изберем идеалната детегледачка?

Как да постъпите, ако спешно трябва да намерите кой да се грижи за детето ви? Как да различите благата и забавна Мери Попинс от свирепата надзирателка в концлагер? Това са въпроси, тормозещи работещите майки, които не могат да разчитат на "щатна" баба или детска градина. Разбира се първоначално търсенето е чрез близки и познати. Все някой ще има роднина пенсионерка, която би гледала дете за допълнителен доход. Е, добре би било, ако непознатата за вас дама е с добро психическо здраве и кондиция. Ако този вариант отпадне, не изпадайте в крайността да купувате вестник с обяви. Този вариант върви само ако сте тотално безразсъден човек.

Въпреки че тези гувернантки задължително ще ви засипят с препоръки. Но знаете ли кой роднина им ги е дал? Може, разбира се, да поканите детегледачката по обява в дома си на интервю. Тук проблемът е, че е възможно тя да се окаже просто "разузнавач" на обирджийска банда и само да оглежда какво имане имате. Ако обаче я харесате, направете подсигуровка. Много от охранителните фирми предлагат "шпионски" камери със записващи устройства. Поставете ги в стаите, където обикновено стоят хлапето и бавачката - детската, банята, кухнята...

Дори гледачката да е идеална, сигурно ще ви е интересно да разберете как се погажда отрочето ви с бабата под наем, изяжда ли си всичко, капризничи ли. Пък и наетата "от улицата" гувернантка ще бъде под постоянен надзор. Между другото, може да се обърнете към психолог, който по заснетия материал да направи преценка струва ли си да задържите гледачката или не. Най-чистият вариант е да се обърнете към агенция за набиране на домашен персонал.

Поне ще сте сигурни, че списъкът им от детегледачки е все от квалифицирани и проверени специалисти. Което значи, че със сигурност не са били съдени, нямат здравословни проблеми, имат необходимото образование (а в някои случаи и по няколко). Освен това с кандидатките винаги е беседвал психолог, дори понякога преминават курсове по грижа за детето и развиващи сюжетно-ролеви игри, включително и компютърни. Единственият проблем е, че ще ви излезе соленичко.

При всеки случай, ако ще наемете детегледачка, първо преценете на какво искате да наблегнете, защото идеални варианти няма. Дали да бъде добра с малчугана ви, да бъде опитна, да го учи на езици... Не я избирайте по емоция! Пресейте и обмислете фактите. Не се притеснявайте да питате, да проверявате фактите и съмненията си. Все пак ще й поверите най-милото си.

След като най-сетне ви се струва, че сте намерили "своята" гувернантка, точно й поставете задачите, които възнамерявате да решите с нейна помощ. За да избегнете недоразуменията, очертайте всички детайли, включително нейния график, заплата и извънреден труд.

Желателно е да я назначите на първоначален изпитателен срок и ако на вашето дете бавачката не му хареса, не се притеснявайте да го обсъдите с нея. Ако не намерите общ език – изгонете я на мига, за да не травмирате хлапето. Може пък да ви е провървяло, но не се отпускайте, продължавайте да я контролирате. Това предполага не само наказание, а и поощрение. От последното детегледачката ще бъде във възторг. Освен това в търсене на идеалната бавачка бъдете готови:

- Да приемете в семейството си нов човек, без да се правите на по-добри и възпитани, отколкото сте всъщност.

- Задължително й казвайте направо какво у нея не ви допада. Не използвайте намеци и заобикалки и не очаквайте сама да се досети.

- Направете й забележка, ако вместо само да се грижи за детето се втурва да пере, чисти и готви. Първо, това ще се отрази на отношението й с отрочето ви и второ, тя все някога ще реши да поиска допълнително заплащане за домакинския труд, който дори не сте искали от нея.

- Детегледачката постепенно може да се превърне във ваша добра приятелка. Тогава ще ви се наложи да избирате дали да бъде бавачка или дружка. Защото на практика тези понятия са несъвместими. Така че ако гувернантката много ви допада като такава, не прекрачвайте границата, за да не объркате ролите. Ако ще я превръщате в душеприказчик и най-добра приятелка, търсете нова кандидатура за поста бавачка.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 78 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-08-20 16:03:16 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 5327 прегледа
Новини: Органите на реда в Ню Джърси разкриха как двойка мъж и жена са подмамили момиче на 17 години в мотел, с обещанието да проведат интервю за работа като детегледачка. Вместо това насили момичето да взима наркотици и да работи като проститука в продължение на 10 дни, предават от Индипендънт. Извършителите са 19-годишният Кристофър Уайт и 28-годишното му гадже Адрия Регън. Обвиненията им са всякакви & ... още
На: 2018-08-26 08:15:34 преди: 1 месец / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 56 прегледа
Любопитно: Американски учени откриха тайната на идеалната чаша кафе - водата трябва да е гореща, но не и вряща, съобщи в. Daily Mail. Идеалната температура на водата е 70 градуса Целзий, защото по-висока изгаря кафето и съсипва вкуса. Учените от щатския университет на Канзас са използвали само филтрирана вода. Седмина професионални дегустатори са опитвали за тях кафе, направено от зърна Арабика, Робуста или ... още
На: 2017-12-12 07:43:45 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3032 прегледа
Любопитно: Детегледачка бе уловена от камера да удря жестоко дете в асансьор само секунди след като помахва за довиждане на майката. Инцидентът е станал в Женгжу, столица на провинция Хенан в Китай, съобщава "Мирър". Шокиращата атака започва веднага след като вратата на асансьора се затваря. Според информацията, детегледачката е на 42-годишна възраст и засега се назовава само с фамилията си Ли. На кадрит ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X