Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

КАК ДА ПРЕМАХНЕТЕ СТАРИТЕ ТАПЕТИ

Въпреки, че това изглежда като лесна задача, отстраняването на старите тапети е трудна работа, която изисква много време и търпение.

Колкото и да изглежда лесна, тази процедура може да ви вгорчи живота и на практика да ви доведе до ръба на отчаянието. В случай, че работата, която се предприема е във вашия дом или наскоро сте се преместили при любимия човек, свалянето на тапетите, може лесно да се превърне в много интересна дейност, особено ако тя се изпълнява спокойно и в правилната компания.

За премахванеправилно на старите тапети от стената, трябва да имате търпение. Препоръчително е да си вземете валяк или по-дебела четка, която може да се потапя в топла вода. В случай, че тапета е много стар, можете да опитатепръскане с гореща вода под налягане, например с различни помпи, които са за поддръжка на мебели, стъклени, керамични, дървени или метални обекти.

Когато тапетите са добре напоени, изчакайте няколко минути, за да може водата да проникне дълбоко в лепилото. Но не твърде дълго, защото иначе целия процес ще трябва да започне отначало. Когато тапета е накиснат, го намокряте отново и с четка започвате бавно и постепенно движение. Спридобитата рутина постепенно получавате представа за цялостното състояние на нещата и на процеса. Когато остане малко хартия на стената, не се колебайте да си помогнете със шпатула и с лек, хоризонтален удар, за да се избегне увреждане на старата мазилка, която се намира отдолу.

Тапетите са залепени с няколко слоя за повърхността на стената и е много важно да ги премахнете, докато все още са мокри - винагиги изхвърляйте на правилното място. В стаята, в която работите и извършвате процедурата, може да се окаже, че след работата е необходимо повече време за почистване на подовете и другите повърхности.

При изпълнение на работата по премахване на тапетите си осигурете приятна компания и музика, иначе рискувате да умрете от скука. Важно е да се отбележи, че преди да започнете някакви допълнителни работи, като измазване или боядисване - трябва да изчакате стените да изсъхнат добре. Накрая, най-вероятно няма да искате да слагате повече тапети, което ще бъде напълно нормална реакция,имайки предвид упоритата работа при отстраняването им.

Източник: http://zid-ko.com

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 1181 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2013-12-09 08:17:12 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 827 прегледа
Въпреки разнообразието на толкова много стилове в домашното и не само декориране, стенните тапети отбелязват добри и лоши моменти от създаването си. В последните тенденции, тапетите са отново сред арсенала на декораторите с нов съвременен вид и мотиви. Без значение дали обновявате жилището си, нанасяте се в ново жилище или обновявате старото с цел продажба, лепенето на тапети определено носи ... още
На: 2013-12-08 07:35:46 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1038 прегледа
Въпреки разнообразието на толкова разнообразни стилове в интериорното декориране, стенните тапети претърпяват добри и лоши моменти през годините. В последните тенденции, хартиените ролки са отново сред оръжията на декораторите с нов модерен дизайн и форми. Без значение дали освежавате дома си, влизате в друго жилище или ремонтирате старото за продажба, лепенето на нови и свежи тапети винаги ще дон ... още
На: 2015-09-15 19:45:04 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 905 прегледа
Организациите на работодателите и отделните браншове искат старите цени на тока. Те започват събирането на подписи онлайн, като ще поискат и оставката на Иван Иванов, шеф на КЕВР, който допуска такива АБСУРДНИ НЕЩА! Хората виждат, че с протести не става, никой не се вслушва. Бизнесът иска да се спре присъединяването на ВЕИ-та с преференциални цени на изкупуване, искат да се знае кои са техните соб ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X