Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Как да разберете дали оризът, който купувате е опасно пластмасово менте!

Най-големият производител на ориз в света е Китай – над 200 тона годишно. Оризът им може да е много вреден поради съдържание на пластмаса, докладват от Korean Times.

Китайските компании, или поне някои от тях, продават фалшив ориз от пластмаса и картофено нишесте, който се задушава с оризов аромат. После го смесват с нормален такъв, за да намалят разходите и да заблудят клиентите си.

В един пакет китайски ориз може да има пластмаса колкото от една торбичка. Има някои особености. Ето ги тях и как да разпознавате пластмасовия ориз.

Чрез вода – сложете супена лъжица от ориза в чаша вода. Ако той падне на дъното, значи няма проблем.

Чрез огън - запалете няколко зрънца. Ако не горят, значи няма проблем, ако горят, значи има нещо гнило.

Чрез счукване – ако счукате няколко зрънца и те станат на бял прах, всичко е наред. Ако забележите жълти петна, значи има фалшифициране.

Чрез мухъл – сгответе малко ориз и го преместете в пластмасова купа. Оставете го на слънце за няколко дни, ако има следи от мухъл, значи е наред.

Това са лесни начини, но е важно да ги използвате, за да защитите здравето си.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 8184 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-03-20 11:48:34 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 834 прегледа
Пазарът е пълен с фалшив ориз, а всички сме наясно, че когато става дума за печалба и то на чужд гръб, граници в производството липсват. За жалост и този случай е такъв. А оризът е един от основните хранителни продукти, които българинът слага на масата си. По мнението на специалистите фалшивият ориз  масово произвеждан и напоследък все по-често може да бъде намерен, дори по витрините на известни т ... още
На: 2016-07-13 08:50:46 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 739 прегледа
Десетки литри алкохол менте се изписва лятото в ол инклузив хотелите. Ако трябва да бъдем точни, посред проучването става дума за цяла цистерна алкохол за един сезон. Не какъв да е алкохол, а менте. Защото ол инклузив пакетите включват точно това, всичко на корем, но за сметка на качеството. Нали не си мислите, че някой ще ви предложи качествена бира или шотландско уиски? Ако трябва да бъде чест ... още
На: 2015-09-16 17:08:04 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2813 прегледа
Спрете да си купувате сапуни, пасти за зъби, шампоани и други, които съдържат трихлозан. Изследване на учени от Южна Корея доказва, че това вещество не само, че не бори по-добре бактериите, но е и вредно за здравето. Тестовете са направени с антибактериален сапун и обикновен такъв. Разлика в ефективността няма. При третирането на мишки с трихлозан се забелязва заболяване от рак. Това вещество може ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X