Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Туризъм

Как да се подготвим за излет в планината?

 Всички очакват с голямо нетърпение отпуската си. Това е време за отдих и пълноценна почивка. Няма нищо по-приятно от почивката в планината. Тя ни носи истинско удоволствие и прави живота ни много динамичен и щастлив. Един незабравим момент у нас остава екскурзионното летуване. Определя се маршрут, събира се приятна компания и хайде на планина. Планините са красиви. Вдъхват ни енергия, сила и мощ и правят живота ни приятен и се чувстваме някак удовлетворени и спокойни.

Планините предлагат различни възможности за отдих, а хотелите – изгодни оферти за почивка на планина.Те са твърде разнообразни и доставят удоволствие на всеки според вкуса. Походите във високите планини са екстремни и поддържат адреналина и затова привличат хора на силните усещания. Рила и Пирин предоставят неописуеми възможности за екстремни походи и задоволяват интересите и желанията на всички свои посетители увлечени от този вид почивка. Но има и такива, които предпочитат спокойни преходи, да се наслаждават на красивата и романтична природа и да си доставят тези малки и приятни удоволствия, които ни правят щастливи и удовлетворени.

Преди да поемем на дълъг път, трябва да си стегнем багажа и да вземем всичко онова, което ще ни е нужно в планината. Природата в планината е прекрасна, вълнуваща и силно впечатлява, но по някога и неприятно ни изненадва. За да сме сигурни, че почивката ще ни донесе само приятни моменти и забавления, трябва да се съобразим с някои изисквания, които касаят пътуването ни сред природата.

Зареждаме раницата с най-необходимите ни лични предмети, от които имаме нужда, като четка и паста за зъби, слънчеви очила и шапка, за да сме защитени от изгарящите лъчи на слънцето. Знаем, че планинското слънце дори и в ранните часове на деня пече силно, сякаш е обед. Обезателно трябва да имате бял чаршаф, защото той е достоен заместник на шапката, плажното масло и дори дрехите и ще ви спаси от евентуални изгаряния. Кремът против изгаряне е задължителен, ако искате да се предпазите от неочакваните болки при изгарянията от слънцето. Нужен ви е и един комбиниран аксесоар, който да съдържа всички онези дребни предмети, като ножичка, нокторезачка, виличка, лъжичка, тирбушон, вода и други дребни аксесоари, от които бихте могли да имате нужда.

Щом сте решили да се разхождате в планината не забравяйте и едни от най- важните реквизити - компас, бинокъл и мобилен телефон и то зареден. Иначе се излагате на голяма опасност и ще преживеете излишно напрежение и ненужно неудобство. Знае се, че времето в планините е непостоянно и често вали дъжд или сняг през зимата. Това налага добре да се екипирате с удобни обувки и дъждобран, за да се спасите от временното природно бедствие. Добрата и сполучлива екипировка предполага приятна и забавна екскурзия в планината.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 1074 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-11-02 09:27:08 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 968 прегледа
Новини: Издирването на 34-годишния Мирослав Късовски, който се изгуби в Стара планина, ще продължи и днес. Младият мъж изчезна преди вече седем дни. В днешния ден 10 планински спасители ще обходят проверени вече места. В издирването вчера се включиха почти 400 души – военни, полицаи, спасители и доброволци. Участва и един хеликоптер от авиобазата в Крумово. По време на акцията до момента е обходен ... още
На: 2017-07-25 13:42:47 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2393 прегледа
Видео: Един от най-популярните портали за езотерични неща – esoreiter.ru, публикува голямо разкритие, което е направено с помощта на програмата Google Planet. Става на въпрос за хуманоидно тяло с височина поне 9 метра, което се намира в планината Адамс, Вашингтон. Тази планина по принцип е потенциално активен вулкан. Мястото, на което е открит този гигант, може да бъде проверено от всеки с гореспо ... още
На: 2016-04-05 14:37:42 преди: 2 години / 2 гласа / 7 точки / 0 коментара / 676 прегледа
Новини: Възмутен от поредният рекет в планината потребител на социалната мрежа Фейсбук публикува клипче с наглия грабеж на граждани със следният коментар: - Направих пореден тест на наглите грабители и окупатори на държавна собственост. По средата на планински път фирма Юлен е поставила (отдавна) незаконно КПП, на което се събират такси за ''паркинг'' в размер на 12 лв. Както се вижда, държавата се е от ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X