Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Свят

Как да се справим с кредитния дълг

Основното правило за всяка кредитна карта е - заем само в трудни ситуации, когато нямате пари, а спешно ви трябват за определена цел. За всяка услугасе заплаща. Цената на заема по кредитната карта обикновено е по-висока от тази на целевия кредит.

Въпреки това, едно от основните предимства на кредитните карти е гратисния период, който обикновено е 50-60 дни. Това обаче не означава абсолютно безплатен кредит - притежателят на картата ще трябва да плаща такси за различни банкови услуги. Ето някои съвети за управление на дълга по кредитната ви карта:

Активирайте си известяваща услугата с SMS или интернет банкиране. Така вие ще разбирате за всяко движение на средства по сметката ви. Ако подобни операции са сложни за вас, просто след всяка операция с картата ви можете да се обаждате до кол центъра на банката или чрез директен контакт с офиса на финансовата институция.

Опитайте се да не излизате извън рамките на гратисния период. Запомнете датата на теглене от картата. Направете всичко възможно, за да върнете парите, преди изтичане на гратисния период. В противен случай ще трябва да плащатепо-висок процент за използването на парите на банката.

Ограничете разходите си. Направете връщането на дълга си основен приоритет. За периода на дълга се откажете от ненужни разходи и скъпи покупки. Всички свободни пари веднага внесете в банката - колкото по-бързо върнете кредита, толкова по-малко ще платите.

Извършвайте плащанията в клон / банкомат на банката, издала картата ви - така комисионната за услугите ще бъде минимална или дори ще липсва. Предварително разучете всички видове плащания чрез картата - изберете най-евтините и удобни опции.

Рефинансирани. Ако лихвата на кредита по картата е, например, 25% годишно, а вие имате възможност само за 15%, най-добре е да рефинансирате.

Най-добрият начин да не ставате длъжник - правилното разпределяйте собствения си бюджет. Живейте в рамките на възможностите си, а ако не е достатъчно –развивайте се и се стремете да увеличавате доходите си.

Източник: http://www.doe.bg/krediti

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 1194 прегледа
Публикувано на: 2017-06-13 10:23:01
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Как да се справим с кредитния дълг
На: 2015-11-02 23:18:12 преди: 2 години / 4 гласа / 17 точки / 0 коментара / 2009 прегледа
За годините на президентството на Барак Обама държавният дълг на САЩ ще се увеличи двойно и това е част от наследството на сегашния американски президент, за който той предпочита да мълчи, съобщава The Washington Times, цитиран от Блиц. Според новото бюджетно споразумение лимитът на държавния дълг на САЩ ще бъде увеличен с нови 1,5 трилиона долара. Сега той е 18,15 трилиона долара. По такъв начи ... още
На: 2016-03-06 10:06:29 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 867 прегледа
 През мандата на Барак Обама държавният дълг на САЩ се е удвоил. Министерството на финансите на страната в края на февруари излезе с доклад, според който националната държавен дълг превишава 19 $ трилиона. Този дълг възлиза на една трета от така наречените студентски дългове.  Броячът на Американският национален дълг продължава да тиктака. Буквално. В Манхатън на фасадата на сградата на Федералн ... още
На: 2017-01-27 10:06:32 преди: 1 година / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 7038 прегледа
В анонс за Здравей България Стефан Софиянски на въпрос да направи анализ на предишните правителства преди временното служебно правителство заяви, че както Борисов, така и Станишев са управлявали в изключително утежнена световна икономика, което е нанесло ущърб на България с увеличение на външният дълг на страната от 4,8 милиарда евро на над 12 милиарда.   ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X