Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Лайфстайл

Как да си изберем сватбен фотограф?

Сватбеният ден е един от най-важните за бъдещото семейство. Подготовката му изисква усилия, вземане на важни решения и препятствия, които понякога са неизбежни.

Сред едно от важните неща за вашия идеален сватбен ден е изборът на сватбен фотограф.Защото снимките остават най-милият спомен за този прекрасен и емоционален ден.

Как да изберем сватбен фотограф и какво трябва да имаме предвид при своя избор?

Запознайте се с работата му

Много е важно да разгледате портфолио на повече от един фотограф, за да може да си извадите заключение. Ако не сте се сблъсквали със сватбена фотография до момента (не сте били на сватби на ваши близки, не сте гледали снимки и пр.), то тогава със сигурност трябва да се запознаете детайлно.

Сватбената фотография е изкуство, но за разлика от детската фотография си има специфика. Ако имате познати или близки приятели, които са много доволни от своя сватбен фотограф и ви го препоръчват, възползвайте се. Но първо – запознайте се със снимките, които е направил. Отговорете си на въпроси като: Допада ли ми стилът на работа? Какви точни снимки искам? Къде ще бъдат направени и пр.

Организирайте лична среща

Някои фотографи предпочитат да се запознаят с клиентите си преди фотосесията. По този начин разбират какво точно се очаква от тях и обсъждат мястото на снимките, както и всички останали детайли.

Личната среща със сватбения фотограф е много важна, защото на нея може да кажете какви са вашите очаквания (дали е в състояние да ги изпълни), къде искате да се случат снимките, ако времето е лошо, да разберете малко повече за неговия стил на работа и др. Много е важно, както за него, така и за вас, предварително да уточните деня и часовете, в които ще го ангажирате. Повечето сватбени фотографи са доста ангажирани с месеци напред, особено през летния сезон, затова планувайте всичко по-рано, за да няма изненади.

На личната среща също така ще установите дали това е вашият човек за сватбения ден. Има ли контакт между вас, предразполага ли ви да се отпуснете, защото това е много важно за снимките. Ако е така, значи сте намерили вашият сватбен фотограф.

Обсъдете го помежду си


Тъй като е важно на срещата със сватбения фотограф да присъстват булката и младоженеца, след това обсъдете какво и е направило впечатление. Като бъдещо семейство вземането на решение е от ключово значение. Затова е добре да сте на едно мнение на фотографа. Дори да имате разногласия, опитайте се да ги обсъдите разумно и да стигнете до най-доброто решение.

Финанси

Една доста важна част от сватбената фотосесия е финансовата част. Преценете дали това, което ви предлагат, отговаря на съотношението цена/качество.

Каквото и да решите, важното е в сватбения ден да се чувствате добре и преди всичко много развълнувани и щастливи. Така вашите снимки ще бъдат един красив спомен за прекрасния ден от началото на вашия съвместен живот.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-04-18 23:40:47 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 600 прегледа
Други: Избор на фотограф за нашата сватба Как се избира сватбен фотограф? Сватбен фотограф се избира със сърце. Разсъждаваме си с един приятел как човек си избира сватбен фотограф? И се почват едни приказки – фотографът трябва да е креативен, да има опит в сватбената фотография, да има хубав фотоапарат и скъпи обективи. И изведнъж, разбрах че... сватбен фотограф се избира със сърце. И го ка ... още
На: 2014-02-20 23:27:47 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 845 прегледа
Свят: Ако тепърва ви предстои наемането на фотограф, тогава може би и вие ще се запитате този въпрос, тоест реди да се замислите въз основа, на какво точно се формира цената на този вид услуги. Нека сега заедно да разгледаме критериите и факторите, които оказват влияние на крайната цена на качествените сватбени фотографии. Първото важно нещо, което оказва влияние на цената това са така наречените произ ... още
На: 2016-08-26 09:28:25 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 853 прегледа
Други: Артистичните хрумвания раждат уникални неща. Ето ви един пример за това - известна картина пресъздадена от фотограф с креативно мислене. С тава дума за пресъздаване на великото произведение "Сътворението на Адам", но в модерен вариант с руските космонавти Андерей Бабкин и Олег Артемев. Под указанията на известния фотограф Роман Махмутов, те повториха сцената, която виждаме на споменатата картин ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X