Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Наука

Как да учим лесно думи на английски

Ученето на английски обикновено е бавно и трудоемко. Има си и лесни начини за всичко, все пак. Ето една добра новина: не е нужно да прекарвате часове на ден в изучаване на английски език за да напредвате. Разбира се, колкото повече се занимавате и сте изложени на комуникация на английски, толкова по-бързо ще се получи, но има и много начини да се научи английски, докато правим други неща през деня.

Има пасивни начини за учене. Може би смятате, че гледането на английска телевизия или слушането на английски песни е достатъчно? Смятате ли, че трябва да ходите на места, където можете да слушате или да говорите английски? Четете ли на английски? Отлично! Вие вече изучавате английския език пасивно. Пасивно учене е, когато се научаваме да правим ежедневните неща на английски само чрез гледане и слушане. Има много такива хора, които са научили английски, без да се е налагало да седнат и действително да учат. Те обикновено се справят говоримо на неофициални места, но не и писмено.

Дори и не винаги да го осъзнаваме, по всяко време, в което сме в контакт с английския, се учим. За да се научи английския по-добре, все пак, трябва да се се създадат предпоставки за активен живот, свързан с езика. Активното учене е тогава, когато си съсредоточаваме вниманието върху материала, който целим да научим и активно боравим с него. Ще дадем един пример с думите.

Думите са навсякъде около нас. Дори и да не разбираме всички думи, които четем или чуваме, много пъти може да се разбере основната идея на това, което означават те. Ако трябва да ги използваме в речта си, все пак, трябва да знаем със сигурност тяхната употреба. За тази цел ето едно упражнение за думи за 7 минути:

1. Вземете празен лист хартия (или индекс-карта).

2. Изберете си дума за научаване.

3. Разделете хартията на четири части.

4. Напишете думата така, както е в речника, в центъра на листа.

5. В горния ляв ъгъл напишете значението и каква част на речта е (например съществително, прилагателно, глагол, и т.н.).

6. В горния десен ъгъл, напиши изречение, в което се използва думата.

7. В долния ляв ъгъл, напиши синоними на думата. Синонимите са различни думи, които означават едно и също нещо.

8. В долния десен ъгъл напишете различните форми на думата.

Например, за да "плуват", които бихте също пише "плува", "плуване", "плуваше" и "плувал." Опитайте се да разберете, когато трябва да използвате всяка форма.

Сега можем да използваме новата си дума по време на целия ден! Един полезен съвет от Давитоз.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-03-08 18:00:11 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 611 прегледа
Други: Курс по Английски език за деца от Езиков Център Асториа Груп – да учим Английски език с усмивка! Курсовете ни за деца и ученици са специално разработени по методология, която е съобразена със специфичния начин на учене за съответната възраст. Нашите опитни преподаватели влагат много страст и желание в преподаването на английски език и са експерти в обучението на деца.Обучението се провежда д ... още
На: 2015-08-17 13:06:17 преди: 2 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 2012 прегледа
Видео: Уникално нецензурни думи изказани от малки деца. На това ли ги учим и възпитаваме??? Да псуват и хулят постоянно всеки и всички с които разговарят, да се клечат на чалга песни и да се радват на голотията и простотията. Няма такава държава. Видеото: ... още
На: 2017-03-03 15:26:13 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1199 прегледа
Новини: Традиционно, днес патриотичните партии от „Обединени патриоти“ провеждат шествие от НДК до храм-паметника „Свети Александър Невски“. Волев Сидеров отправи силни думи по отношение на образованието и изтриването на българската история: "Вечна памет на 200 хиляди руски офицери и на българските опълченци. Важното е, че има държава. Трябва да се учи историята каквато е, а не да ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X