Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Технологии

Как фашисти и антифеминисти разработиха секретен интернет-сленг!

От 21 септември 2016 форумът 4chan се сдоби с алгоритъм, който е одобрен от Google за сътрудничество в индифицирането на обидни коментари по сайтове с автоматичната им забрана.

Война срещу троловете

Целта на инструмента Conversation AI е филтриране на обидно изказване онлайн. През програмата минават десетки хиляди коментари от сайтове, като The New York Times и Уикипедия.

Коментарите, които са етикетирани, като обидни програмата веднага различава. Според изявление на Google Conversation AI прави това до 92 процентна точност сравнение с човек-модератор.

Но, според експерти този бот няма да забрани на троловете да хейтят. 4chan не са първи и много други сайтове са се опитвали да премахнат антифеминистки, неонацистки и други изказвания, но това не даде резултат. 

Защото просто потребителите започват да използват свои кодиран език, който програмата не различава фразите, като обидни. 

Изданието Wired реши да тества алгоритъм и да покаже, как то няма да работи. Например, ако въведете фразата "Здравей, кучко", това бъде оценено от програмата, като 63 точки по скала от 100 точки, но ако напишем: "О, кученце!" - няма да бъде отразено.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2013-03-30 16:33:56 преди: 5 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2127 прегледа
Описвайки фашизмът, той е поставен по-вдясно в днешната политическа сцена. Въпреки това, повечето учени са на мнението, че влияние от ляво и дясно, е допринесло за развитието му. Италианският фашизъм е създаден с десни и леви влияния. Дясно стоящото движение е създадено от членовете на паравоенните фашисти и някои бивши членове на италианската националистическа асоциация. Ляво стоящите фашисти са ... още
На: 2016-02-04 20:53:18 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1369 прегледа
 Френски Canal + в понеделник 1 февруари в късните часове показа на документалния филм "Украйна: Маските на Революцията", режисиран от Пол Морейра. Самият филм придоби известност след многото опити на Украйна чреа посолството си в Приж да спре излъчването му и така още повече привлече вниманието към него.  Не може да се отрече опита на Морейра да покаже действителността такава каквато е. Днес фил ... още
На: 2015-11-13 21:30:20 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2813 прегледа
Унгарският министър на външните работи Петер Сийярто обвини Европейският съюз в пълно лицемерие по отношение на мигрантската си политика след като няколко държави-членки започнаха да вдигат ограда по границите си. "Хич не е забавно да се вдигат огради. Но, ние бяхме принудени да защитим себе си, защото няма общоевропейско решение на този проблем", каза Сийярто в Прага. "Става въпрос за пълно лице ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X