Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Дом и Градина

Какви са различните видове косачки?

Какви са различните видове косачки? Косачките за трева, грубо казано, могат да бъдат разделени на два вида, според начина на рязане:

 • Ротационни косачки - разполагат с метално острие, което при косене на тревата се върти хоризонтално (обикновено по посока на часовниковата стрелка). 
 • Цилиндрични косачки - имат режещи цилиндрищни остриета, които се въртят напред, във вертикална равнина, за да се получи много дефиниран, остър и нисък разрез при косене на тревата.

Това са основните два вида косачки, според начина на рязане на тревата. Но те имат и четири подкатегории.

 • Колесни ротационни косачки - тези четириколесни косачки са популярни, универсални и най-често закупувани модели. Страхотни са и се предлагат в голямо разнообразие от стилове, дискове, възможности за рязане и характеристики. Освен това са подходящи за всякакви градини и терени - от малки до големи площи.
 • Цилиндрични ротационни косачки – също като колесните ротационни косачки, те са популярни и имат същите предимства. Но предлагат и допълнителна екстра. Имат заден валяк, с който се постигна ефекта на ивици по тревата, който градинарите, толкова харесват. Те извършват добро, равномерно рязане и са подходящи за всякакви размери на градината.
 • Косачки  с въздушни възглавници - те извършват въртеливо движение, но се държат върху въздушна възглавница, така че не са им необходими колела. Понякога обаче са снабдени с транспортни колела. Тези косачки обикновено са сравнително леки, затова са лесни за съхранение. Идеални са за малки и средни градини.
 • Цилиндрични косачки - те са почти винаги снабдени с валяк, създаващ ивици по тревната площ. Изобретени рано и станали традиционни модели, те се предлагат в голямо разнообразие от форми и размери. А най-добрите модели се използват за големи градини и спортни съоръжения.
 • Разбира се във всички тези категории има и много подразделения, спрямо мощност, стил, размер и ширина на рязане. Ако имате нужда от качествени косачки в хипермаркет Багира на https://www.bagira.bg/малогабаритна-и-градинска-техника/косачки ще откриете богат асортимент от модели с гарантирано качество и атрактивни цени.

  loading...
  Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 80 прочита
  Линк:
  Име:
  Коментар: (пишете на кирилица)
  Enter secure code:
  Подобни:
  На: 2016-12-20 10:13:25 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2739 прегледа
  Свят: От този ден - 20 декември започва продажбата на винетките за 2017 г., информираха от Агенция "Пътна инфраструктура". Цените на всички видови стикери са както преди. Годишната винетка за леки автомобили е 97 лв., месечната - 30 лв., а седмичната - 15 лв. При закупуването им шофьорите трябва да поискат касова бележка с вписан регистрационен номер на автомобила ,която трябва да се съхранява. Винетки ... още
  На: 2015-06-15 19:05:16 преди: 3 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 1457 прегледа
  Други: Интериорна врата е всяка врата, която не предоставя достъп до външната страна на дом или сграда. Вратите на спалнята, банята, тоалетната, дрешника, както и офис вратите - всички те се считат за интериорни врати. Има няколко различни видове интериорни врати, много от които се използват в жилищното и търговското строителство. Ако търсите интериорни врати за нашия дом, ще се сблъскате с огромно рано ... още
  На: 2013-12-11 08:53:56 преди: 5 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 872 прегледа
  Свят: Топлоизолацията на нашите жилища през последните години придоби огромна популярност заради полезните качества, които притежава. Ще споменем съвсем накратко някой от тях, макар да сме наясно, че едва ли има някой, който да не е информиран. Първата и една от най – важните ползи от топлоизолацията е, че полагайки я в жилището си ние пестим от разходите за отопление, които иначе бихме да ... още
  Етикети:
  За нас
  Хостинг от Super Hosting
  Правила
  Spodeli.eu във Facebook
  Spodeli.eu във Google +
  Spodeli.eu във Twitter
  ^ За SpoDeli.eu
  BgMdb Филми
  Uni-Web.net
  Womans'Book
  Zabavni.info
  NetSale
  SpoDeli.eu
  BG-Info
  ^ UNI WEB MEDIA GROUP
  Народна медия сподели.еу
  placeholder
  © 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
  X