Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Какво ще стане, ако въведат прогресивно облагане на доходите!

Всички разбрахме за амбициите на БСП да премахнат плоския данък. Нека да разгледаме какво ще се промени, ако това стане.

От БСП искат, вместо всички да плащат 10%, без значение от дохода си, тези до 1500 лева да плащат по-малко, а тези над ще имат по-голяма ставка - 17, 22 до 27%. Хората с минимална заплата няма да плащат данъци, а тези със среден доход от 900 ще плащат с 46 лева повече.

Да си припомним обаче кой въведе плоския данък – от правителството на Станишев през 2008 година. Тогава министъра на икономиката Петър Димитров се кълнеше, че това ще доведе до конкурентоспособност на българската икономика.

Проблемът в плоското облагане е, че така се щадели богатите, за сметка на бедните. Защитниците казват, че това задържа много от работещите в България. Управляващите правят прогноза, че премахването на плоския данък ще докара дупка от стотици милиони в бюджета.

През 2017 година плоският данък остава, защото по закон не могат да се променят преките данъци за действащата година. Ще видим обаче кой ще дойде на власт и какво ще направи.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 4009 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-05-12 17:08:02 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 56 прегледа
Гласът на народа: Просто е - изнасяме на Запад наши политици, магистрати, НПО-таджии, протестъри... тям подобни грантаджии.... Като поуправляват няколко години на Запад, бързо ще намалят доходите на западняците до нашите!!!! И тогава ще настъпи мир и любов - няма да има на кого да завиждаме!!! ... още
На: 2017-02-07 15:09:52 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1560 прегледа
Свят: Соц водачът Корнелия Нинова отхвърли манипулациите на Реформаторите и останалите политически конкуренти, които атакуваха социалистите, че развързали предизборната торба с обещания за милиарди. От РБ пък дори се изфукаха, че пресметнали колко ще струват мерките на БСП - 14 милиарда. "Всичко ще бъде разписано с конкретни стъпки. Програмата ни не струва 14 млрд., а 1,9 млрд. лв. годишно, разписани по ... още
На: 2016-08-21 19:18:21 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1469 прегледа
Свят: Владимир Путин, който е на посещение в Крим, заръча на местните политици да си поставят за приоритет повишаването на доходите и благосъстоянието на местното население. "Първото, което е нужно да направите, това е постоянно и систематически да работите за повишаване на доходите на кримчани и севастополци", каза президентът по време на своята среща с лидерите на Крим и Севастопол – Сергей Акс ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X