Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Други

Какво трябва да знаем за смяната на двигателното масло

Един от интересните факти за маслото е този, че преди създаването на синтетичните и полусинтетичните масла срокът за подмяната е бил само 5 000 км. Смяната на маслото става по-лесно, когато автомобилът е работил, т.е. маслото е топло. Под въздействието на температурата маслото става по-течно и се източва значително по-лесно и цялостно.

Без значение, че автомобилът не е бил в движение цяла година маслото непременно трябва да се подмени, преди да се подкара. Онлайн на адрес: https://autoprofi.bg/masla-i-technosti-cat175.html?page=11, може да разгледате и поръчате всякакви видове масла и течности за автомобили.

Първото нещо, когато закупим автомобил е да се смени двигателното масло. В страните с висока влажност маслото трябва да се подменя по-често. Това се дължи на факта, че в автомобила се натрупва влага, която се смесва с двигателното масло и по-бързо разваля неговото качество.

Днес повечето от производителите на съвременните видове масла обикновено добавят и антикорозивна съставка, но въпреки това е хубаво да се подменят по-често. Количеството на източеното масло може да варира в големи граници и зависи от много фактори. От това дали добре е отворена изпускателната пробка.

Температурата на маслото също е от значение колкото то е по-топло толкова по-цялостно ще може да се източи. Много е важно да се източи максимално много от маслото, за да не остава от старото и то да разруши качествата на новоналятото масло. В старото масло има натрупани ръжда, вода, шлака, мръсотии, което ако не се източи до край тези неща ще попаднат в новото. Тези допълнителни наслагвания в маслото могат да варират до 10 %, което не е никак малко.

По-отговорните майстори при смяна на маслото поставят талонче, на което е записана дата на смяна на маслото. Така на вас или на следващия майстор ще му е много лесно да се ориентира за следващата подмяна. Хубаво е и даже може да се каже, че е задължително със смяната на маслото да се смени и масления филтър това ще гарантира по-дълъг живот на вашия автомобил.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 4670 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-09-29 16:33:28 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1106 прегледа
Бойко Борисов излезе с изявление за смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева. Той обяви и, че неделя е денят, в който ще разберем кандидата на ГЕРБ за президент. „Желая успех на опозицията с вота на недоверие, който смятат да внесат”, коментира Борисов. Изявлението направи от Луковит, където е на посещение. От БСП се канят за главата на правителството, именно заради смяната на ... още
На: 2017-04-17 12:30:41 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 8208 прегледа
В хотел „Едия“ в град Сандански е станала голяма трагедия със служителка. Инцидентът е от снощи, около 23.30 часа. Жената, която е майстор-готвач в хотела, минути след като свършила смяната си починала. В. Георгиева си тръгнала, но на метри от входа се хванала за сърцето и паднала на земята в тежко състояние. Екип на Спешна помощ е извикан веднага, но когато е пристигнал не е имало ка ... още
На: 2013-04-03 21:33:12 преди: 5 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2272 прегледа
Харесвам тази рецепти, която ще ви покажа, защото има много лек вкус, но ако искате да бъде малко по-наситен тогава може да употребите повече фъстъчено масло. Предположих, че такова вкусно изкушение трябва да се сподели с всички, и да се наслаждавме. Всеки човек заслужава да се поглези малко. Хубавото е, че повечето деца също обичат фъстъчено масло, така че това може да бъде и една семейна рецепта ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X