Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Любопитно

Какво виждат и чувстват хората в клинична смърт, 6 невероятни разказа

На потребители на портала Reddit отново е било предложено да споделят свои истории, ако са били в състояние на клинична смърт. Ето някои от най-зловещите и интригуващи разкази. 

Това е като четене на книга.

Преди пет години потребител с псевдонима monitorormonkey е бил на операционната маса, когато нещо се обърква.

"Сякаш се събудих в някакво пространство, където нямаше светлина. Нямаше нито горещо, нито студено, не исках да ям и не бях уморен - всичко беше някак неутрално и спокойно. Разбирах, че някъде близо до мен са светлината и любовта, но нямах желание да бързам. Спомням си, че мислех за живота си в този момент, но не беше сякаш то преминава като кинолента пред очите. Това беше нещо като мързеливо обръщане на страниците на книга ... Както и да е, това "потапяне" промени живота ми, но все още се страхувам да умра. В същото време не се страхувам какво ще се случи с мен след това.

Моят починал брат дойде при мен

Schneidah7 губи съзнание след авария - той карал мотоциклет и се разбил със скорост 80 км / ч.

Спомням си, че лежах на тротоара и всичко наоколо бавно потъмняваше, ставаше тихо. Единствената причина, поради която не се изключих окончателно беше нечий вик: "Рейнджър, не се изключвай, всичко ще се оправи, стани, стани!" Някой удряше каската ми и когато отворих очи, видях брат си, клекнал до мен. Това беше много странно, защото брат ми умря от свръхдоза преди няколко години ... Единственото нещо, което си спомням е как той погледна часовника си и каза, че те скоро ще дойдат тук. После стана и си тръгна ... Не помня нищо друго. Да, след това претърпях операция и все още имам проблеми с паметта.

Градината
IDiedForABit описва напълно противоположна картина. Сърцето й спряло поради тежка алергична реакция. Но никакви пустота, тишина и тъмнина.

Спомням си усещането, как някой изсмуква тъмнината, също като вода със спринцовка. Тя постепенно изчезваши и скоро се озовах в градина. Там нямаше цветя, само прахоляк и пожълтяла трева. В средата имаше детска площадка, в центъра на която се намираше въртележка с две деца, едно момче и едно момиче. Това е трудно да се опише, но изглежда пред мен се появи избор: да остана или да се върна. След това изброих причините, поради които исках да се върна, но нищо не се случваше, докато не разбрах, че не искам да се разделям с майка ми. Тогава сякаш ме пуснаха да си тръгна. По-късно се оказа, че била в състояние на клинична смърт в продължение на 6 минути.

Будилник                                                                                                                  TheDeadManWalks в детството си боледувал сериозно и веднъж състоянието му се влоши драматично.

Гледайки назад, разбирам, че най-ужасното нещо в това отношение е, че когато сте там, изглежда, че всичко е спокойно и мирно. А за да се върнете, трябва да се заставите да направите нещо неприятно - това е като натискане на бутона за аларма на будилника в седем сутринта. Вие го изключвате отново и отново, докато не разберете, че трябва да отивате на училище или на работа ...

Някакъв шум или крясък
Altburger69 е повален от сърдечен удар, сърцето му спира три пъти, докато го карат в линейка.

Очевидно се събуждах всеки път, когато успяваха да задвижат сърцето ми с дефибрилатор. В същото време всеки път, когато идвах в съзнание, казвах на лекарите за някакъв шум или вик. Нямаше светлина, но просто ми се искаше да спя.

Аз съм жив! Аз съм жив! Аз съм жив ...
След като падна от мотоциклет с пълна скорост, Rullknuf спира да диша и тялото му започна да се гърчи в конвулсии. Две минути по-късно приятелят му успя да го реанимира. 

За мен това беше само затъмнение. Никакви сънища, никакви видения, просто нямаше нищо. Когато се събудих, 10 пъти попитах какво се е случило, преди да осъзная, че очевидно съм жив./zdrave.to

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-05-09 11:31:11 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 871 прегледа
Новини: Историкът и общински съветеник Костадин Костадинов, който беше нападнат и бит преди време от Велеин Марешки, изиргна срещи зам.-председателя на парламента, който само тича по телевизиите да реве и да се оплаква за имунитета си и как нищо не е направил. Срамно е не само, че все още не е в затвора, но и се подвизава на важни държавни позиции. "За мен е унизително, че един подсъдим който е зам.-пред ... още
На: 2016-09-24 12:54:09 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3944 прегледа
Новини: МВР – Бургас има нова тактика за ловене на престъпници, която е много ефективна. В същото време пести гориво и поддържа формата на полицаите. Става на въпрос за велопатрули. Служители на МВР обуват мамратонки, спортно облекло и яхват колелото. Изминават поне по 60 километра на ден. Формата им е страхотна. Говорят чужди езици, работят по 12 часа на ден, не дремят по патрулките. Има много жел ... още
На: 2015-12-07 17:07:47 преди: 3 години / 5 гласа / 23 точки / 0 коментара / 2487 прегледа
Геополитика: Европейските страни нямат повод да виждат Русия като враг, твърди френският историк Марк Феро пред Europe 1. “Москва не представлява заплаха към Запада, а Европа е сляпа, ако мисли обратното. Нашите врагове са тези, които избиват войниците ни в Мали и Сирия, които правят терористични актове. Руснаците не са тези хора“, допълни Феро. Той направи и коментар на връщането на Крим към Русия ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X