Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Каракачанов разкри той ли е новият военен министър и какво става с отбраната и казармата!

Красимир Каракачанов е един от спряганите да седне на стола на военния министър на България в идващото правителство. По тази причина от ПИК са решили да го потърсят, за да се информират по въпроса лично от него. Ето какво излиза от разговора им.

Каракачанов смята, че не може да се каже, че той е бъдещия министър на отбраната. Най-малкото, защото правителството се гласува в НС. Разговорите за кадровите назначение и бъдещото управление тепърва започват и още не е повдиган въпроса.

Попитан какво смята за позицията на Ангел Джамбазки, че Каракачанов има много желание и нужната подготовка да поеме министерството, лидерът на ВМРО отговори така:

Тук не става въпрос дали аз имам желание или не, както ви казах е твърде рано.

Може би най-важното нещо е, когато стана на въпрос за разкритието на служебния министър Стефан Янев, че нашата отбрана работи на половин капацитет.

Факт е, че състоянието на армията е в много лошо състояние. Това съм го повтарял многократно. Най-малкото, което трябва да се промени там е моралната мотивация на военните. Както е казал Наполеон навремето "морално подготвен политик се равнява на 6 физически подготвени.

Не е запознат с физическата подготовка на отделните войници, но е категоричен, че въоръжението, с което разполагат, е изключително старо. Никой не може да оспори факта, че ежедневно военни напускат службата. Не може да се говори за никаква морална и каквато и да е била друга мотивация.

Заплатите са ниски, а и може би подбора на самите военнослужещи е важен. Не можеш да гледаш на армията като на фирма, в която обявяваш едни работни места и някой отива. За това още преди две години заявих, че е редно да се мисли за връщане на наборната военна служба.

Слуховете, че Каракачанов и хората около него са се отказали от задължителната военна служба са неверни. Той няма намерение да се откаже от това нещо. От ГЕРБ намират идеята за добра, но не на този етап защото е рано. Разговорите по въпроса текат.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-07-27 17:08:58 преди: 11 месеца / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 1445 прегледа
Новини: Хит новината на деня, която предизвика коментарите на родните зевзеци в социалните мрежи, е, че Сашка Васева и военният министър Красимир Каракачанов ще се сродяват. Дъщерята на патриота, която е неговото единствено дете, ще се омъжи след броени дни за племенника на Сашка Васева. Целият град Дупница шушука каква приказна сватба ще се вдигне. Голямата рода на Сашка Васева ударно се подготвя за сро ... още
На: 2018-03-16 09:50:27 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 120 прегледа
Политика: След като върховният главнокомандващ (Румен Радев) може да направи едно коремно възлизане, аз мога да направя половин, увери вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той прие с усмивка предизвикателството на вокала на "Хиподил" и колега политик от "Глас народен" Светльо Витков, който го призова към "политическо превъртане" на лоста след спортната демонстрация на президента Радев. "Президентът е във ф ... още
На: 2018-01-16 17:20:47 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 72 прегледа
Новини: Отбранителният министър Красимир Каракачанов обяви много важна новина по отношение на военната служба в България, която ще започне да се завръща. Бойко Борисов и парламента са го уверили, че предложението за въвеждане на доброволна военна служба ще бъде подкрепено. За него това ще е първа стъпка към връщането на казармата. „Няма държава, която икономически да е просперирала и да няма армия ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X