Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Кеворк Кеворкян изговори истината за Европредседателството: Бог да пази България, която ще пази ЕС!

Докато се ровех във Фейсбук ми излезе една публикация на Кеворк Кеворкян. Зачетох се.. Става на въпрос за тъй хваленото Европредседателство. Определено една по-обективна гледна точка, която ни показва тъй усилено замитаните въпросително около въпросното събитие. Кеворк Кеворкян за пореден път удря точно в десятката, без да има каквито и да е претенции. 

Прочетете тук:

Някои неща минават и заминават, едва ли имате време за тях. Например, анкетите, които Би Ти Ви анонсира в обедните си новини. Ясно е, че не са особено представителни, но, въпреки това, в тях има интересни внушения. Тия дни питаха зрителите:

Какво се промени за българите между влизането в ЕС и Европредседателството? Резултатите осем часа по-късно бяха:

Нищо - 14% Живеем по-добре - 20%

Живеем по-зле - 33%

Много хора емигрираха - 26%

Станахме по-големи еврооптимисти - 2%

Станахме евроскептици - 2%

Друго – 2%

Пет дни по-късно, резултатите практически останаха същите. Те не са особено приятни. И ни подсещат и за друго. Дали това не се дължи и на хората, които открай време „продават“ европейската идея?  

***

Примерно, на Кунева, която завинаги се превърна в символ на налудното послушание? На несъстоялата се - заради дразнеща й неграмотност – еврокомисарка Желева? На комисарката-беглец Кристалина Георгиева, която направо заряза поста си, след като не успя да се вреди като шеф на ООН – но пък направи нужното, за да убеди Европа, какви интриганти сме? 

***

Ами външните ни министри? Даниел Митов не може да убеди никого за нищо, просто защото е човек-мъгла, напълно анонимен. Рутинно-глупашките кукуригания в Парламента пък нямат никакво значение, а и никой не им обръща внимание. Остава Бойко. Онзи ден той каза нещо знаменателно - в смисъл, че Председателството не му е бащиния, няма да си го носи вкъщи – само това оставаше.  

***

Все казват, че трябва да използваме Председателството – но не казват как. Няма кой да обговаря смислено европейската идея. Пропагандните номера, които използват, са прости пинизи. 

***

Откриването на Председателството бе в Народния театър, а не в НДК – за ремонта на който похарчиха луди пари. Сигурно някой им е подшушнал, че ако е в НДК ще се направи апология на „онзи“ режим, който го построи. Хайде да отидем в Народния театър - него поне не го са го правили по време на соца, макар че ако тогава не го ремонтираха на два пъти, сега щеше да прилича на Желязната църква /преди ремонта й/. Ако ще се плашат от такива намеци, тогава Председателството да го бяха открили в софийската Сангога, здраво щяха да им ръкопляскат.  

***

Служат си с елементарни заклинания, по тертипа на соц пропагандата от най-дърварския й период - дори тя беше далеч по-убедителна. Само че това става на фона на Брекзит – а англичаните винаги знаят повече от всички останали, на ръмженето на Орбан, на откритите несъгласия на Полша и пр.

***

Нашенските Европоиди по начало се страхуват да говорят на населението, а и без друго кредита им на доверие практически е нулев. Народът не им обръща внимание, иначе щеше да сътвори нова поговорка: „Станал европоид, преди да стане българин!“ ***

Европоидите се провалиха още с разкрасяването на Прехода - никой вече не е толкова глупав да прави вятър на тази Блудница. Сега не се справиха и с Председателството.

***

Можем да си осигурим някакво внимание само по нестандартен начин - ако, например, заседанията на Председателството се провеждаха в някой град от Северозападна България, за да се види колко сме цъфнали и вързали.

***

Сега еврошефовете ще ги хранят с гурме-шедьоври - а те ще чудят, защо тогава навсякъде виждат цървули.

***

Вече дори изборите печелят с инфантилни клишета, та ще си губят времето с ефикасна пропаганда на Съюза. Така и не се научиха да говорят смислено за предимствата на му. Там ни е мястото,разбира се, и да палим свещи, че изобщо ни приеха макар и като Пъдарите на Съюза. Но някой трябва да обясни, защо сме Председатели - а сме на второ място в света по смъртност. Защо за цели десет години това не бе променено? Би било много любопитно да чуем отговора на Юнкер - а не да се лигавят с него. Може да ни оставят за вечни „председатели“ - но кога ще се промени другото? Ритуалите са неизбежни, бюрокрацията живее и покрай тях – но отговорите на тези въпроси са не по-малко важни.

***

Подобни ритуали са Раят на Празнословието: Юнкер каза по време на откриването, че всички българи отброявали по часовниците си времето до началото на Председателството ни. Как да не му повярваш – още повече, че той много обичал шопската салата.

***

Заглавието на тази дописка цитира думите на Волен Сидеров при откриването на новата парламентарна сесия: „Бог да пази България, която ще пази Европа!“ Отначало те ми прозвучаха наивно-празни. После си дадох сметка, че предизвикват въображението ни, има една скрита ирония в тях – дотам ли сме я докарали, че ще пазим Европа. Очаквана народна поговорка: „Опази най-напред себе си, пък тогава мисли за другите“. Ще ми бъде интересно да науча, как вие четете думите на Волен.

***

А една софиянка каза по телевизията: „Нека гостите да видят, каква красива природа имаме - и колко красиви са българите“. Красиви са – обаче дали не е по-важно да не са толкова бедни. ***

Доналд Туск пък ни съобщи, че сме потомци на Спартак.

***

 

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-04-11 08:41:22 преди: 2 години / 4 гласа / 18 точки / 2 коментара / 21602 прегледа
Видео: Болният и промит мозък на огромна част от народа мислещ си, че Бойко велики го пази и защитава с постоянните му медийни изяви осеян от прожекторите им, се оказва чиста лъжа. Е не, че не го знаем де, изключаем верующите и платени драскачи, но нека пак да си лъсне истината. Във видеото ще станете свидетели как напълно спокойничко и лесничко се преминава границата ни с Турция, че дори хората и купон ... още
На: 2016-02-07 09:42:41 преди: 2 години / 6 гласа / 24 точки / 1 коментара / 50834 прегледа
Новини: Простащината на това продажно псе няма край. В предаването събуди се по Нова във спор по темата дали Турция ще пази въздушното ни пространство този "българин" заяви, че Турция трябва да ни пази въздушното пространство от Русия защото Русия била агресор. Турция ни бил партньор и приятел, ние сме искали да си се върнем към османската империя още преди много години, и куп още глупости. Не знам защо ... още
На: 2016-11-04 08:11:18 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 2 коментара / 21240 прегледа
Новини: Преди малко по НОВА бяха показани версиите и на полицията "родната" която трябва да ни пази, а реално пази афганистанци и какви ли още не , а бие и пребива наши момчета. След репортажа Виктор Николаев и Ана Цолова казаха ние да си преценим народа кой крив кой прав. Е, тъй де ние що да се врем между шамарите, току виж и нас взел да ни набие или пък да ни спре паричките. Аз обаче съм на друго мнени ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X