Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Кухня

Китайска храна и Фън Шуй

Храната и Фън Шуй вървят ръка за ръка. Можете да постигнете подобряване на вашата енергия чрез оптимизиране на Фън Шуй в храната си и с помощта на хранителни продукти, действащи във ваша полза. Елементарният баланс, Ин / Ян, ароматерапи, както и възможности за увеличаване на просперитета и изобилието са всички важни части на Фън Шуй и храната.

Елементарният баланс в храната може да се постигне чрез използване на цветове. Една чиния пълна с монохромна храна може да изглежда доста скучно и вероятно няма да бъде одобрение от диетолог или (те обикновено посъветва една чиния пълна с най-различни цветове.) Така че запържете жълти, зелени и оранжеви чушки, червени домати, китайски лилав патладжан, и някои розови скариди ще бъдат много добър Фън Шуй избор. Плодовете и зеленчуците идват с масив от цветове, и ще ви подействат много добре, просто ги използвайте за Feng Shui предимство. Не е нужно да ядат всеки цвят в дъгата на всяко хранене, но повече цветове в диетата си ще ви помогнат по пътя към оптимизиране на Фън Шуй.

Концепцията за Ин и Ян се прилага и в храната . С храна, Yin са по-меките аромати, докато Yang са по-силните вкусове. Китайските рецепти използват баланса на Feng Shui. Сладко-кисели, топли и кисели, и силно подправени храни смесени с обикновен ориз са примери за Ин / Ян балансирани храни. При подготвянето на тези ястия готвача е винаги внимателен, за да се балансират противоположните вкусове. Сладко-кисели скариди това е всичко, сладък или прекалено кисел не ще бъде много приятен за небцето и не би било добър Фън Шуй. И смесване на пикантно ястие с други пикантни ястия би пресилило вкусовите рецептори. Ин и Ян могат да се използват, за да обясни самата храна с участието на смес от меки или деликатни храни или хрупкави с хрупкави. Тофу ястия със счукани орехи или нарязани на кубчета кестени във вода винаги се балансират тези текстурни разлики. Балансът е много важен за храната и Фън Шуй.

Ароматерапия е много съществен елемнт във Feng Shui, защото всички сетива трябва да бъдат акомодирани. Нищо не е по-приятно за носа от вкусно ухаещи храни. Помислете за миризмите при готвене на китайска храна. Всички в къщата разбират, че готвите, когато къщата е пълна с аромата на препечен сечуански пипер. Ароматни подправки като чесън, лук, люти чушки и джинджифил често са в тиган в началото на процеса на готвене, така че те могат да покажат своите аромати и тези на леко задушените в основните съставки. Те изпълват дома с прекрасен аромат. Тези прекрасни аромати премахват отрицателна енергия от дома и да го изпълват с положителна енергия.

Богато украсени или скъпо прибори, с които сервирате храната също носят късмет и богатство. Китайски или азиатски прибори, които са с формата на риба например, те подобряват финансовото ви състояние. Кристални чаши също подобряват енергията ви на масата в трапезарията. Най-добрият начин да сервирате храна, като символ на просперитет и изобилие е да се създаде маса с любимият ви сервиз от кристал просто да има изобилие от кристални стъклени сервизи, след което добавете повече храна, и разбира се поставете огледало, което да отразява вашата маса.

Вече сте готови като за начало, запалете електричеството, сложете сервизите, добавете цветната храна и огледалото и се наслаждавайте на прекрасната храна и аромат.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 29 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-10-16 16:02:04 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 798 прегледа
Новини: Икономисти и хора от здравните организации избухнаха в спор по отношени това дали трябва да има данък върху вредната храна, или не. Концепцията на този данък е, че храните с повече сол, много мазнини, вредни съставки и прочие, ще бъдат облагани с данък. Според икономистът Красен Станчев, това е изнудване на производителите и ще доведе до хаос на пазара. От здравните организации обаче казват, че вр ... още
На: 2016-02-24 23:10:38 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1022 прегледа
Новини: САЩ разработват «екзотичен» вид оръжие, за да могат да опонират на Русия и Китай. Статия за тази иновация се появи днес в The Washington Post, където колумнистът на изданието Дейвид Игнатиус обръща внимание, че американското военно ведомство първо открито заговорило за някои свои секретни разработки. За сега само се знае под сурдинка, че е използван изкуствен интелект за създаване на роботизирано ... още
На: 2015-09-26 12:38:42 преди: 3 години / 12 гласа / 43 точки / 0 коментара / 24651 прегледа
Геополитика: Арабски източници съобщават, че към Сирия по море са се запътили кораби с китайска военна техника. Китайски военни камиони са забелязани да правят доставки в страната. Информацията е потвърдена от командващия сирийската армия. Китай е решила да се включи в коалицията на Русия в борбата срещу тероризма. Иран също съобщи, че ще се включи и ще помогне на Русия в действията.   ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X