Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Клаудио Соргато беззаконно се е гаврил и експлоатирал работници в наш обувен завод! ВИДЕО!

Още един случай на беззаконие, гавра и експлоатация на работници, този път в обувния завод Пещера във Ветрен, който вчера блокираха с жива верига портала на фабриката.

Работниците, които предимно са жени протестираха заради неизплатени заплати и обезщетения. Те загубили работата си без предизвестие и имат да получават по три заплати и обезщетения за отпуски.

Месечно са се трудили за около 350 лева, което си е жива експлоатация, като се има предвид, какви заплати се взимат в този сектор в ЕС.

Собственици на завода са двама италианци, като единият се казва Клаудип Соргато /Claudio Sorgato/.

Те успели да изнесат част от машините, но работниците са му попречили да вземе и останалите.

Пресите, които останали вътре в помещенията са, за около половин милион лева.

Работниците заплашиха, че няма да допуснат собственика да влезе вътре и да успее да изкара останалото оборудване.

Обувната фабрика, която е собственост на двама италианци преди месец продали фирмата на жена от Плевен, която е социално слаба циганка.

Италианските собственици са неоткриваеми, а Инспекцията по труда безпомощна.

Пита се във въпроса, как тези италианци, са научили за вратичките и пропуските в нашето законодателство!?

Не е тайна, че същите италиански пишман предприемачи, направят подобни нарушения в собствената си държава ще лежат в затвора. 

Навсякъде в света, но не и в България, откакто падна комунизма, подобни нагли работодатели отговарят пред закона с имуществото си и даже с личната си свобода.

Навсякъде по света си има така нареченият работнически съд, където се решават споровете между работодател и работник, като наказанията са драстични не само в парично измерение, но с ефективни присъди.

Очакваме необходимите държавни инстанции да се сезират и да си свършат работата, като намерят тези пишман италиански бизнесмени, а не като представителят от Инспекцията на труда във видеото да заявяват, че едва ли, не работниците трябва да пият една студена вода.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-12-10 22:15:07 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1752 прегледа
В Тушинския машиностроителен завод в Москва е избухнал пожар, който органите на реда определят като най-големия за последните 25 години, съобщават руските медии. Площта на пожара в машиностроителен завод в Москва Tushino се разраства бързо. Според "Интерфакс" с позоваване на собствен източник на службите за спешна помощ в града, областта на рухването на горяща сграда е около 1000 квадратни метра. ... още
На: 2017-04-12 08:59:20 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 518 прегледа
Вчера на 11 април, в завод за производство на боеприпаси, разположен в района на град Индепенденс (щат Мисури, САЩ) имаше експлозия. В резултат на нея има загинал един човек и трима ранени. За инцидента съобщи почти веднага агенция Associated Press, но нямаше никаква информация за причините на взрива. ... още
На: 2016-10-03 08:02:38 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 981 прегледа
 Бунтовниците от Сирия внасят ракети за залпов огън модел „Град“ от българския завод "Вазовски машиностроителни заводи". Новината бе съобщена от руската медия "Вести", която пък се позовава на качено в youtube видео. От видеото* става ясно, че сандъците, в които пристигат ракети са с надписи, от които става ясно, че завода е ВМЗ, а маркировката на ракетите е като тази на моделите "Гра ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X