Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Лайфстайл

Кога е нужно доливане на антифриз?

Едва ли има човек, на който да не му се е случвало да изпадне в ситуация, в която да му се наложи доливане на антифриз. Особено ако си млад шофьор, без достатъчно опит, започваш да се тревожиш какво ще се случи, ако долееш различен цвят от охлаждащата течност. А различен модел антифриз? Дали може да го разредиш с вода и какво ще се случи с автомобила, ако не предприемеш нищо?

Полезни съвети при доливане на антифриз

  • Използвайте един и същи вид/цвят антифриз. Така вероятността да се пресече е много по-малка, отколкото ако смесите различни видове.
  • Доливането на антифриз винаги става при изключен автомобил, който е охладен. Ако автомобилът е горещ, има вероятност течността, която е вътре, да се разшири, и да изпръска.
  • Налейте течността малко под обозначението „max“ или „full“.
  • Проверете дали всички системи са в изправност: няма паднали капачки, помпи, маркучи и други. Може би причината да изтича антифриз е някое незатегнато местенце.
  • Вземете предвид какъв е автомобила преди да доливате антифриз. Тоест, дали антифризът, който се избрали за доливане, е подходящ за алуминиевите охладителни системи.
  • Важно е да знаете, че има два вида антифриз: концентрат, който се смесва с вода в съотношение 50:50 и готов за употреба, който може директно да се долее.

За какво служи антифриза и защо е хубаво да го има?

Антифризът е охладителната течност, която е нужна на вашия автомобил, за да не прегрява през лятото, и да не замръзва през зимата. Ако вашият автомобил индикира, че имате не достатъчно количество антифриз, трябва да вземете мерки. На какъв период от време е нужно доливане на антифриза? Това е индивидуално за всеки автомобил, но със сигурност не е нормално да доливате всеки месец. Това означава, че някъде в системата има теч. Затова, по-добре се консултирайте с професионалист. Понякога дори е нужно да се източи стария антифриз и да се сложи нов, но това може да се случи единствено в сервиз, под вещото наблюдение на специалист. Не рискувайте да го правите самостоятелно.

Откъде да си купите качествен антифриз, който ще запази автомобила ви дълго време? Тимо.бг ще ви предложи огромно разнообразие от охлаждащи продукти на добра цена. Посетете и поръчайте онлайн – бързо, лесно и удобно!

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-05-22 11:30:33 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1324 прегледа
Любопитно: С наближаване на лятото температурите навън все повече се покачват и това рязко увеличава риска от прегряване на автомобила. Затова е много важно да обърнете специално внимание на охладителната му система и течността, която циркулира в нея. През зимата, за да предотвратите замръзване в охладителната система, е наложително в нея да добавите концентрат от антифриз, но как ще се отрази това на автом ... още
На: 2018-05-16 13:26:12 преди: 6 месеца / 2 гласа / 8 точки / 4 коментара / 17444 прегледа
Гласът на народа: Възпитаник на партия ГЕРБ на име Светослав Трайков е тръгнал да оправя България, като своя вожд. Решил е самолично да се заеме с проблема с бездомните животни. Как? Ами като ги убива по мъчителен и жесток начин, направо извратен и според мен нуждаещ се от освидетелстване. Споделете навсякъде, за да видят всички и най-вече тези от неговата партия как той трови улични животни с антифриз и това очев ... още
На: 2017-10-19 17:20:52 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 649 прегледа
Новини: Късното лято в края на октомври е една от най-горещите теми! Хората се чудят кога ще ни удари студът, до кога ще се радваме на слънце.. Климатологът Георги Рачев отговори категорично на това до кога ще имаме над 20 градуса температури през деня. До неделя може да се радваме на златната есен. От понеделник студена въздушна маса ще нахлуе в България, което ще понижи температурите – особено в ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X