Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / За жената

Кога падат космите след лазерна епилация

Какво се случва с космите след първата процедура по лазерна епилация? Колко е необходимо да се чака кожата да е гладка, а косъмчетата да изчезнат винаги?

Дълго преди първата процедура на повечето се вълнуват от въпроса: „След колко падат космите след лазарна епилация?” Желанието по-бързо да се види и да се усети кожата гладка става нетърпимо. Но професионалистите препоръчват спокойно да се дочака желания резултат.

Космите след лазерна епилация

Принципите на работа на лазера се основават на разрушаване на стволовите клетки, вследствие нагряване на меланина в тях.

На скоростта на този процес и на избор на интензивност на работно излъчване на апарата влияят редица фактори:

 • Тип окосмяване – твърдо, меко;
 • Цвят – светъл, тъмен, рижав;
 • Зона на растеж – зависима и независима от нивата на хормоните;
 • Стадий на растеж на окосмяването.

Не всички косъмчета са еднакво възприемчиви на лазерно въздействие. За да разберем защо космите след лазерна епилация не се падат веднага, трябва да сме наясно с принципите на тяхното развитие и структура.

Всяко косъмче има 3 жизнени цикъла:

 • Анаген – период на активно делене на клетките, развитие на космения фоликул;
 • Катаген – стадий на прекратяване на храненето на косъма и загиване на неговия фоликул;
 • Телоген – фаза на сън и постепенно отхвърляне на тялото на косъма.
 • Максимално въздействие лазерният лъч оказва на косъмчетата във фаза анаген – активен растеж. През този период тяхната структура е наситена с меланин по цялата дължина.

  Нагрявайки се под действието на лазер, косъмчетата се разрушават до корена. След лазерна епилация коренът губи захранване и постепенно загива, а след това самият косъм се изтласква с кожните клетки.

  След лазерна епилация космите падат за около 7-10 дни.

  Резултат от първата процедура е първото отстраняване на всички растящи косъмчета в обработената зона. От общия обем косми това може да са около 15-30% от космите, в зависимост от зоната.

  С всяка следваща процедура космите по тялото ще стават все по-малко, интервалите между процедурите ще стават по-продължителни.

  В зависимите от хормоните зони на тялото – в областта на подмишниците, в зоната на бикините, при мъжете брадата, космите в стадий на анаген са от 30 до 50% от общия обем. Това означава, че и визуалният ефект от първата процедура ще е по-осезаем.

  Процесът на „окапване” на космите протича незабележимо и безболезнено. Космите след първа лазерна епилация ще падат постепенно в рамките на 7-10 дни, като оставят след себе си участъци на идеално гладка кожа.

  Колко дни след лазерната епилация космите падат в пълен обем

  За отстраняване на максимално възможно количество косми са необходими 4-6 процедури, като пълноценният курс лазерна епилация може да отнеме от 6 до 12 месеца.

  loading...
  Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 27 прочита
  Линк:
  Име:
  Коментар: (пишете на кирилица)
  Enter secure code:
  Подобни:
  На: 2018-07-18 11:53:00 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 53 прегледа
  Лайфстайл: VelaShape III е иновативен уред, с повече от 10 години опит в областта на медицинската естетика. Уреда премахва целулита, стяга кожата, подобрява нейният външен вид и структура. Премахване на целулит в Бургас, с модерния уред VelaShape, може да откриете в Студио за красота AMBAR. В салона работят екип от опитни специалисти в областта, от които ще получите специално отношение, професионални съвети ... още
  На: 2015-10-12 18:20:30 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3919 прегледа
  Новини: Българинът по природа е много пестелив. Той иска да има заделени пари и за това ги събира в депозит в банка. Лихвите обаче падат ли падат и на места вече са под 1 процент, което е нищожно. Експертът Тихомир Тошев съветва да се ориентираме към друг начин да пестим, защото през 2016 година инфлацията ще бъда над 1 процент, което ще рече, че ако държим парите в банка, ние бавно ще ги губим. Хората не ... още
  На: 2018-01-23 07:52:07 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 387 прегледа
  Лайфстайл: Ваня Щерева е броила 1500 лева за модерната сред съвременните интелектуалки пластика на най-милото й, с която е премахнала излишна тъкан, твърди "Таблоид", без да цитира конкретен източник на информацията. 47-годишната певица, актриса и писателка е супер щастлива с интимната естетика, постигната с помощта на лазерна процедура в елитна клиника в София, обясни близък приятел на блондинката. &bdquo ... още
  Етикети:
  За нас
  Хостинг от Super Hosting
  Правила
  Spodeli.eu във Facebook
  Spodeli.eu във Google +
  Spodeli.eu във Twitter
  ^ За SpoDeli.eu
  BgMdb Филми
  Uni-Web.net
  Womans'Book
  Zabavni.info
  NetSale
  SpoDeli.eu
  BG-Info
  ^ UNI WEB MEDIA GROUP
  Народна медия сподели.еу
  placeholder
  © 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
  X