Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Коледен уют

Само дни ни делят от най-хубавите празници Коледа и Нова година. Рождество Христово има особено обаяние за нас. Това е най-семейният празник и на него се събираме с любими хора у дома, където намираме уют и задушевност. В ДОМА човек отчасти отразява себе си. Домът е огледало на вътрешния мир на своите обитатели. Метафорично казано, домът ви е вашето "второ тяло". Начинът, по-който се отнасяте към него, оказва голямо влияние върху вас и върху събитията, които се случват в живота ви.

Според ФЪН ШУЙ - това древно изкуство, което в продължение на хилядолетия е помагало на хората да внасят хармония в домовете си, е необходимо да се съгласува енергията на дома с тази на неговите обитатели. Ние всички сме уникални. Защо да не приложим тази уникалност в интериора. Не е хубаво къщите ни да изглеждат по един и същи начин. Ако се примиряваме с обстановката, която обитаваме, това означава отказ да преосмислим своята индивидуалност. Също така, това означава страх да израстваш и да се чувстваш свободен. Хубав е онзи интериор, който има неповторим индивидуален стил. Оформяме жилищата си, наблягайки и подсилвайки всеки детайл. Важното за един дом е да се създава илюзията за особен простор. Домът трябва да изразява удоволствието от живота.

КОЛЕДА бележи новото начало. В духовно отношение Рождество Христово е неизмерим празник. На този ден бог е изпратил своя син, който се явява на земята за спасението на душите ни. Исус Христос идва да ни научи на любов, смирение и милосърдие. Всеки от вас има шанса да се докосне до любовта и щастието в коледната нощ в компанията на любими хора.

За този празник се мислим отрано. Завихрят се големи приготовления, като всеки член от семейството има своя роля. Предпразничната суета ни изпълва с тайнствена радост. Във всяка къща се започва с голямото предпразнично почистване, за да е приветлив домът и да бъдат прогонени застоялите негативни енергии. Според ФЪН ШУЙ след почистването трябва да усетите как енергията се движи леко и свободно, така ще се насочват и мислите ви към нови приятни неща.

Няколко красиво подбрани украсителни елементи ще напомнят, че идва един необикновен ден. Техният характер ще изтъква своеобразието на самия празник. Традицията повелява да украсите коледното дръвче, което е символ на плодородие и се кичи с дарове за здраве и берекет. За подреждането на елхата използвайте вдъхновението от празника, което ще развихри въображението ви.

Имате богат избор от стъклени топки, ангелчета, камбанки, гирлянди и всякакви аксесоари за украса. Не забравяйте свещите и разноцветните лампички. Има поверие, че всяка година се добавя по една нова играчка. Елхата е добре да се увенчае с връх. Опитайте се да усетите колко тържествен момент е украсяването на основния символ на празника. Оставете си достатъчно време за ритуала, нека има музика. Подредете дребните подаръци под елхата поименно.

Изненадата е в основата на Коледа. Бъдете сигурни, че всеки ще се зарадва. Независимо какво е, при всеки ще предизвика умиление и гордост, че някой е помислил за него. Важно е да имате и коледен венец на вратата. Можете да го направите и сами. От жилава пръчка свивате обръч, който обвивате с червена панделка и върху нея привързвате дребни елхови клонки. На четири места завързвате по една златна панделка, дълга около 40см. Събирате краищата им във възел. На венеца забождате с тънък тел шишарки и малки цветни топки.

Очите на дома - това са прозорците, а от там влиза магията на празника, затова я посрещнете с цветни лампички, свещи,борови клонки и оригинална украса. Украсете и камината за големия празник. Аранжирайте я със свещи, гирлянди, клонки, топки. Важно е да не пропуснете чорапчето за подаръци! Никога не забравяйте, че празниците, особено Коледа, са най-важни за децата. Непременно направете една незабравима вечер за малките палавници. Тържествената нощ за разлика от делничните дни се върти около трапезата. Детайлите са особено важни при подреждането на масата.

Червено и златно са цветовете на празника. Вие имате право да изберете цветове, които ви харесват. Според ФЪН ШУЙ съчетанието от червено и златно се смята за изключително благоприятно при щастливи поводи.

Всъщност то означава богатство и просперитет. Няма правило за това как и с какво ще подредите трапезата, но задължително тя трябва да говори за вашия стил. Хубаво е покривката да е едноцветна с основен цвят - жълт, син, лилав, зелен, златен, но в бледи нюанси, като салфетките са от същия плат, като нея. Красиво сгънатата салфетка придава тържественост на вечерята. Не забравяйте,че те имат нужда от пръстени. Не е задължително, но е красиво. Ако нямате може да направите златни панделки и да вмъкнете вътре салфетките. Може да направите и вкусни аксесоари - оригинален пръстен от тесто. Звучи невероятно, но чашите наистина влияят на вкуса.

Едно и също вино поднесено в различни чаши има различен аромат и вкус. Задължително е чашите да са от идеално прозрачно стъкло. Поставете на масата един или два свещника. Свещите придават особено настроение и изтънченост на трапезата. По средата сложете коледно венче и разпръснете няколко стъклени топки, които от пламъка на свещите ще блестят и ще подсилят въздействието на коледната магия. До голяма степен празничното настроение зависи и от подреждането на трапезата. Очевидно може би главното е да се спазва традицията. Храните на трапезата трябва да са нечетен брой и постни. Прави се питка и тиквеник с късмети. На Бъдни вечер се кади от най-възрастния човек в семейството с тамян. През нощта масата не се прибира.

Коледа е веднъж в годината. Запалете всички свещи! Поне в празничните дни да забравим за житейските си грижи и проблеми, да отворим душите и сърцата си за хората до нас,за любовта и добротата.

Пожелайте си нещо! На този ден желанията се сбъдват.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 42 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-12-17 08:45:27 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 228 прегледа
Новини: Австрия, като коледен подарък получи своето ново правителство и е първата държава в Европа с ултрадясно управление, съставено от христиандемократите на Курц и Партията на свободата на Щрахе. По-големият партньор ще заеме канцлерския пост и ще има под негова опека осем министерства, а по-малкият - вицеканцлерския и шест кабинета. Свързващото звено в общата им дясна политика ще бъде Карин Кнайсел ... още
На: 2016-12-18 17:58:44 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 6744 прегледа
Новини: Наближава Коледа и Нова година и на Коледа, като на Коледа - политиците също не са подминати. Мути Меркел също! От няколко дни се върти из социалната мрежа коледен клип с Фрау Ангела Меркел под музиката на турския изпълнител Таркан - Кис. Определено, че нейният електорат няма никога да й прости наводняването на Европа и в частност Германия с бежанци от кол и въже, затова и напомниха, че Коледата ... още
На: 2016-12-24 17:21:33 преди: 1 година / 3 гласа / 7 точки / 0 коментара / 3617 прегледа
Новини: Коледната нощ е толкова вълшебна с мигащи светлинки, бенгалски огньове, много свещи, голям коледен венец и милиони деца очакващи добрият старец.   Чувам тропат елени по млечния път, сякаш звънчета в снежеца звънят. Дядо Коледа с шейната лети! Дядо Коледа, при нас се поспри! Виждам хиляди светли звезди, вълшебен прашец над света заискри. Дядо Коледа с чувала лети! Дядо Коледа, при нас се по ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X