Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Коледни и Новогодишни неволи: Пуйка без гърди - гарантирана измама!

Коледните и Новогодишни празници са един път в годината и всеки иска да изненада своите близки и приятели с прекрасни ястия и напитки. Но, както винаги самите ние биваме "изненадани" от търговци и производители. Ето, какво написа Христо Хаджичонев на своята страница във Фейсбук /публикуваме без редакция/:

Пуйка без гърди Гарантирана #измама от #Farmhopping и #веселатапуйка. Здравейте, както сте забелязали се казвам Христо и Коледа е голям празник за мен.

Тъй като си падам малко кулинар на 25-ти декември каня цялото семейство на празничен обяд. Готвя какви ли не неща, банска капама, бут на фурна, коледна капама и т.н.

Тази година моята прекрасна съпруга предложи да поръчаме пуйка от Фармахопинг, а и освен нея още доста продукти, за да спестим коледното пазаруване. Речено, сторено!

Доставката дойде навреме, е с някои липси, за които ни информираха. Информираха ни също така, че поръчаната пуйка 6-9 килограма на цена 86 лева била по-лека, демек само малко над 5 килограма и щели ни намалят цената на само 71.50 лева.

ОК. Няма да се заяждаме за глупости. Нали сме поръчали екологично чиста храна, гледана свободно и слушала Бетовен и Щраус сутрин и вечер. Ако е по-малко даже по-добре, ще бъдем във фитнеса по-малко след Коледа.

Получавайки доставката, пуйката замина директно на балкона, без да бъде разопакована. Каква #ГРЕШКА!!!

25-ти декември рано сутринта. Както всяка година на този ден ставам рано, защото ме очаква готвене. След кафето за жената и закуската за децата сложих пуйката на плота, за да започна приготовлението. #изненада вадя пуйката и не мога да повярвам на очите си.

Гърдите са и разпорени (както виждате на снимката) и бялото месо и бон филето липсват. ХА! Ето как олекват пуйките!!! В този момент разбрах, че ми е доставен пуешки фенер, а не пуйка. За лаиците ще поясня, в 8 килограмова пуйка делът на костите е около 30% до 50%, т.е. около 2.4 до 4 килограма.

В такава пуйка гърдите са около 2 килограма. Както знаем, това е най-цененото месо от хора, практикуващи здравословно хранене. Какво направих при наличието, че в 13:00 гостите са при мен, а аз нямам с какво да ги гостя?

Псувах доста, но не позволих негативните емоции да завладеят този хубав ден. Отидох в #фантастико и напазарувах пуешко и пилешко. Това месо вложих в гърдите на пуйката, заших я и я изпекох, като за това ви обещавам отделен пост, с рецепта „Как да сготвя пуйка без гърди“. Мда, стигнах до тук и като че ли забравих за какво го пиша това. А то е: Тази #измама ми беше приготвена от https://farmhopping.com/ и #веселатапуйка.

Както и да го гледам има две хипотези:

1. #farmhopping е знаела за качеството на доставката. В която да им … нанана … и на тях и на #веселатапуйка;

2. #farmhopping не е знаела … тогава мога да им пожелая … нанана … защото се занимават с нещо, за което са некомпетентни и неадекватни. И в двата случая 71.50 лева заминаха по тяхната сметка;

И тук искам да ви покажа две неща: Рекламата на https://farmhopping.com/ „Празнувай Коледа с истинска храна директно от производителите, отгледана специално за теб!“ и второ информацията от сайта защо са подели тази инициатива (https://farmhopping.com/…/%D0%9D%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0…).

„Роси и Мишо се опитват да създадат работещ механизъм, чрез който все повече фермери да бъдат подпомагани, а проблемите им – разрешавани.

Тогава се присединиява (грешката е копирана от сайта) и Руслан, който помага на двамата“ Роси, Мишо и Руслан … българските фермери не заслужават да бъдат подпомагани.

Фермер, който с или без ваше знание е продал пуйка без гърди, най-вероятно я е помпал с антибиотици, гледал в кафез, хранил с лай*а и т.н.

Фермер, който е в състояние да направи такава измама, е последния фермер, от който аз бих купил нещо. Това, което съветвам всички мой приятели е:

Сайтове за „еко“ храни са гарантирана измама по цялата верига. Самото им възникване, независимо какво прокламират, е за печалбата. Българският фермер е много далече от това да защитава името и реномето си.

Той гледа да пробута каквото може, за да има максимална далавера и това да махне гърдите на пуйката е финалния щрих от поредица от лай*а по пътя.

Ще помоля всички приятели и техни приятели и приятелите на техни приятели да разпространят тази забавна история колкото се може повече.

А на https://farmhopping.com (#FarmhoppingBulgaria) и #веселатапуйка им пожелавам успешна нова година в #измамите./Автор: Христо

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-01-02 13:37:57 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2230 прегледа
Новини: Предлагаме ви да проследите най-красивите Новогодишни фойерверки от цял свят. Вижте ги в прикаченото видео. ... още
На: 2017-12-28 10:18:21 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 135 прегледа
Новини: Изливане на фекални води по ключова улица плаши хората в Боровец от провал на сезона, алармират възмутени туристи, ресторантьори и хотелиери, цитирани от "Вяра". Въпреки „свежото“ ухание на лайна, общинските служители обаче им отговарят, че са в почивни дни. Постоянно работещите в Боровец и туристи обаче не само виждат, но и усещат миризмата и питат, кой ще понесе вина за това? Вместо ... още
На: 2015-12-26 19:35:14 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1152 прегледа
Новини: Мъж на 30 години е бил наръган в областта на слабините след пиянска свада със свои колега - и двамата са били сводници. Случката е от вчера, а мястото съдър в Хасово. Няма опасност за живота на наръгания. Има задържани по случая, които се разпитват. Тепърва ще се установи каква точно е причината за свадата, но най-вероятно е свързано със сводническите неволи.      ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X