Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Икономика

Колко струват управляващите или цената на британската корона и на нашите политици

Актуална тема, около която започна да се коментира покрай юбилея на кралицата. Изданието The Independent задава адекватния въпрос, наистина ли британската корона е скъпа?

Излиза, че наистина кралица Елизабет II заема челното място сред монарсите в Европа по разходи, но се оказва, че е далеч по-евтина за обикновения данъкоплатец от да речем един французин, който дава много повече за своя президент, който по време на мандата живее в Елисейския дворец. Всяка година дворецът взима от хазната 103,5 млн. лири, за да бъде използваем. Ето как не е нужно хората да си имат крал или кралица, за да им излиза скъпа поддръжката на хората, които ги управляват.

Нека направим сравнение с нашите политици например, които отново се издържат от обикновения човек. Харчат луди пари за коли, за командировъчни, за храна, за заплати за асистенти и шофьори, за собствените си бонуси... и ред други подобни екстри. Да не би на нас да ни излиза по-евтино? Ако някой направи реална сметка ще вземем да излезем за първи път начело...,  но ще бъде лидерство на списъка по разходи за "избраните", ще надминем и британския кралски двор и френския президент с двореца му тамън два пъти!

Британците могат да останат доволни. В страната не всеки плаща, а на този, на който се пада тази чест официално вади само 1,26 лири годишно. Толкова струва Елизабет на всеки един от официалните 29,7 милиони данъкоплатци във Великобритания. Оказва се обаче, че кралския двор реално струва много повече. Това се дължи на скритите разходи на двореца, сред които са 100 милиона лири годишно за охрана, плащани от полицията, но идващи пак от едно място, а именно труда на обикновения човек. Като теглим чертата британецът плаща по 11,24 лири на данъкоплатец.

Да оставим кралицата, сигурни сме, че направим ли си нашата сметка, отново ще се озовем на чело по издръжка на политиците и циганите.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 918 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-01-10 08:05:29 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1086 прегледа
Новини: Ирландския сайт thejournal.ie в отговор на въпрос на своите читатели, направи проучване и изготви справка, колко пари получават европейските политици. В изготвената графика се вижда, че най-малко получават политиците в Румъния, след което се нареждат нашите политици, а най-много получават в Италия. Три страни преминават прага от 100 000 евро годишна брутна депутатска заплата. Италия плаща 125 ... още
На: 2016-11-04 06:43:20 преди: 2 години / 2 гласа / 7 точки / 0 коментара / 1132 прегледа
Новини: Чуждата войска трябва да бъде напълно изнесена от територията на Кипър, заяви министърът на външните работи на републиката Йоаннис Касулидис на преговорите със Сергей Лавров. На територията на Кипър се намират две британски военни бази: Акротия и Декелия. Те заемат около 3% площ от острова. 60% от земята е собственност на гражданите на Кипър, а 40% принадлежи на министерството на отбраната на бри ... още
На: 2015-11-18 19:01:04 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 876 прегледа
Политика: От Института по пазарна икономика са направили един много интересен разбор на бюджета за 2015 година. Колко пари се падат на всеки един гражданин ще проверим сега и за какво точно отиват те. За хранене на многолюдната администрация отиват 257 лева на глава от населението. Забележете, за наука се дават само 49. Пенсии, социални помощи и обезщетения струват на хората по около 1 600 на човек. Защо си ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X