Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Технологии

Компютърната кутия

Компютърната кутия служи основно за физическо монтиране и съдържане на всички компоненти на компютъра, като дънната платка, твърдия диск, оптичното устройство, флопидисковото устройство и т.н. Обикновено те се доставят заедно с захранващ блок.

Корпусът на лаптоп, ноутбук или таблет също се счита за кутия, но тъй като те не се купуват отделно и са уникални за всеки модел има тенденция „компютърна кутия” да се отнася за част от традиционния настолен компютър.

Забележка: Компютърната кутия е известна също като tower, кутия, корпус, шаси и шкаф.

Важни факти за компютърните кутий

Дънните платки, компютърните кутии и захранващите устройства се предлагат в различни размери, наречени форм-фактори. И трите трябва да са съвместими, за да могат да се сглобят правилно.

Много компютърни кутии, особено тези от метал, съдържат много остри ръбове. Бъдете много внимателни, когато работите с отворена кутия, за да избегнете сериозни наранявания.

Когато човек, който се занимава с ремонт на компютър, казва "просто донесете компютъра", той обикновено има в предвид компютърната кутия заедно с това което е вътре в негя, като изключва всяка външна периферия, като - клавиатура, мишка, монитор или други.

Защо компютърната кутия е важна

Има няколко причини, поради който използваме компютърни кутий. Едната е за защита, която е лесно да се приеме, защото е най-очевидна. Прах, животни, играчки, течности и др. могат да повредят вътрешните части на компютъра, ако твърдият корпус на кутията не ги обгръща и ги държи далеч от външната среда.

Винаги ли искате да гледате дисковото устройство, твърдия диск, дънната платка, кабелите, захранването и всички останали компоненти на компютъра? Вероятно не. Точно за това се изпозва като начин да се скрият всички части на компютъра, който никой не иска да вижда всеки път, когато гледа в тази посока.

Друга добра причина да използвате компютърна кутия е да охладите компонентите. Правилният въздушен поток в компютъра е още едно предимство за използването на компютърна кутия. Докато кутията има специални вентилационни отвори, за да позволи отвеждането на топлия въздух извън кутията. По този начин се постига охлаждане на хардуера, който в противен случай би бил доста горещ и вероятно ще прегрее.

Някои популярни производители на компютърни кутии са Razer, RaidMax, NZXT и Antec.

Структурата на компютрите също е важна. Различните части могат да се поберат заедно и да станат лесно достъпни за потребителя. Например USB портовете и бутонът за захранване са лесно достъпни и дисковото устройство може да бъде отворено по всяко време.

 

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 405 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-02-24 12:30:34 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 964 прегледа
Свят: Доставчик на колети бе хванат от охранителни камери да прави непристойни неща с пощенска кутия. 52-годишният Дейвид Камблин е заловен от собственика на къщата, която по принцип никой не обитавал, но понеже имал подозрения, че нещо не е ред, инсталирал камери, информира Новини Лондон. Те заснели Камблин, който дошъл в служебен ван. След това може да бъде видян как изкарва половия си орган  и го сл ... още
На: 2015-12-18 11:05:32 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1267 прегледа
Новини: Според rns.online след молбата изпратена им от РФ експерти от Китай, САЩ, Великобритания и Русия са приели да вземат участие в дешифрирането на параметрите на "черната кутия" от руския Су-24 свален от Турция над Сирия.   Цитирайки заместника във ВКС Сергей Дронов: "С цел да се гарантира максималната прозрачност на (декриптиране рекордера -. RNS), ние се обърнахме към чуждестранни експерти от 14 с ... още
На: 2015-12-09 17:34:05 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1268 прегледа
Новини: Руският президент Владимир Путин е поканил британски специалисти да участват в дешифрирането на данните от черната кутия на сваления от турските ВВС Su-24. Това една от темите които са обсъдили от руският лидер и британския премиер Дейвид Камерън. Другата тема е била "проблемите по сигурността в Близкия изток" и "подобните подходи по отношение на заплахата от ДАИШ и други терористични групи, дейс ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X