Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Конфискуваха български коли за 3 милиона евро на страховити ромски мафиоти в Италия

Карабинерите от Венеция конфискуваха в полза на държавата луксозни автомобили, които са били регистрирани в България. Иззети са 386 автомобила на стойност около 3 млн. евро, чиито собственик по документи е един същ, съобщава „Монитор“.

Той е 28-годишен мъж от намиращото се до Парма градче Сала Баганца и притежава еднолична фирма за търговия с моторни превозни средства. Според прокуратурата в Милано, която е издала заповедта за секвистирането на колите, те били използвани основно за кражби, обири и трафик на наркотици в Италия и в Европа.

Силите за сигурност започнали операцията с кодово название “Ghost cars” или „Коли призраци“ през есента на 2017 г., когато зачестили кражбите във вили по адриатическото крайбрежие южно от Венеция. Свидетели успели да видят регистрационните номера на няколко от автомобилите на апашите, съобщили ги на полицаите и те установили за нула време, че колите са собственост на човека от Сала Баганца. Униформените били впечатлени особено от факта, че не бил платен данъка на нито една от колите и те започнали незабавна проверка на движимото и недвижимото имущества на чорбаджията им. Учудването на ченгетата било страхотно, когато видели на екраните на компютрите си, че на негово име били записани почти 400 автомобила!

Съответно била инициирана операцията „Коли призраци“ като по време на продължилото повече от шест месеца разследване било установено, че собственикът на колите бил на практика подставено лице на мощни банди от роми и северноафриканци. Техният основен алъш-вериш пък били кражбите с взлом, обирите на маркови бутици и на супермаркети, трафика и пласмента на наркотици, измамите със застраховки и т.н. Престъпниците действали както на италианска територия, така и из цяла Европа, като често някой от автомобилите на бандитите бил засичан в рамките на 24 часа на отдалечени на 1500 – 2000 км населени места.

Доказателство за „маневреността“ на бандите е фактът, че доста от автомобилите им, често мощни и от известни марки, са били „заковани“ по искане на италианската полиция и спрени от движение в България, Германия, Испания, Франция и Швейцария.

Източник: Блиц

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-07-11 13:38:36 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 853 прегледа
Новини: След близо едногодишно разследване, Европол в сътрудничество с нашите власти разкри производство на нелегални цигари в Испания в изключително големи обеми, а зад дейността се установи, че стоят български мафиоти. Бандитите притежавали цели три завода за производство на папиросите, които били разположени на територията на градовете Толедо, Саламанка и Малага. И трите завода били оборудвани изключи ... още
На: 2016-09-05 09:08:02 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2508 прегледа
Свят: В област Калабрия, Италия карабинери са открили 35 българи, които извършват нелегален труд на територията на италианската област. Българите, предимно от женски пол били с иззети от работодателя си документи за самоличност, както и без официален документ за извършване на сезонна работа. Те работили като събирачи на боб в околностите на италианското село Сесто Кампано. По-късно се оказва, че са бил ... още
На: 2016-07-16 12:18:23 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 593 прегледа
Спорт: Гонсало Игуаин ще продължи да играе в италианската Серия А, като само ще смени фланелката на Наполи с тази на шампиона Ювентус. За голмайстора са готови да платят близо 100 милиона евро. Медиите в Италия съобщават, че торинци ще направят всичко възможно за да привлекат на своя страна нападателя и са готови да увеличат първоначално предвидените средства за него от 75 милиона до близо 100 милиона е ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X