Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Спорт

Креатин за за натрупване на мускулна маса

За какво се използва креатина?

Креатинът е една от най-търсените и ценени хранителни добавки. Той има свойството да увеличи притока на енергия към мускулите, което увеличава тяхната сила и капацитет да издържат на по-голямо и по-продължително физическо натоварване. Креатинът е сред най-уважаваните хранителни добавки сред хората, които се занимават с вдигане на тежести или със спортове, в които се изисква голяма бързина и динамика.

Помага ли креатинът за акумулиране на мускулна маса?

Креатинът доста често се използва от спортисти, независимо дали любители, които спортуват за здраве или професионални такива, с цел да се акумулира по-значителна мускулна маса. Той е доста привлекателен и за по-суетната част от мъжете, които искат оформят мускулите си като екшън героите по филмите. Причината, която помага на креатина да играе ролята на пръв помощник на мускулната маса е, че той благоприятства изключително бързото възстановяване на тялото след натоварена тренировка.

След като сте се претоварили във фитнеса креатин за маса ще забърза възстановителните процеси и ще ви позволи да се върнете на уредите много по-бързо, отколкото би било възможно това ако не приемате от хранителната добавка. Това помага да си изградите един доста по-интензивен тренировъчен график, който ще позволи да увеличите тренировките с поне 30%. Разбира се, човек има нужда от почивка между тренировките, но при вас това време значително ще намалее.

Мускулна маса чрез увеличаване на издръжливостта…

Освен чрез по-чести тренировки, креатинът способства натрупването на мускулна маса и по още един начин, а именно чрез увеличаване възможността на организма да извърши една по-интензивна тренировка с много по-голямо натоварване от обикновено. Хората които ползват хранителни добавки с креатин споделят, че могат много по-интензивно да оползотворят времето прекарано в залата, като умората ще бъде значително по-слаба.

Директно увеличаване на мускулната маса на момента…

Освен всички тези особености на креатина, които му помагат да ви съдейства в трупането на мускулна маса в дългосрочен план, хранителната добавка има и някои специфики, които помагат да се увеличи мускулната маса и в краткосрочен план. Това става като се стимулира увеличаването на водното съдържание в клетките, което от своя страна придава на мускулната маса обем.

Разбира се, този обем е временен, но при редовни тренировки и прием на креатин може да се получи така, все едно ефектът е доста по-траен. Тук обаче има и една друга полза, а тя е, че когато се увеличи водното съдържание на клетките, то тогава обикновено се увеличава и синтеза на протеини, така че дори и в това отношение “временният” ефект не е съвсем временен, а оставя след себе си и трайни ползи.

Креатин за маса в дългосрочен план…

В дългосрочен план креатинът играе отново положителна роля върху мускулната маса. Този път специалистите изтъкват, че креатинът възпрепятства топенето на мускулите, които вече сте натрупали. Това ще ви позволи да продължите да изграждате мускулите си и да ги поддържате с много по-малки усилия когато вече сте постигнали желаните резултати.

Кои са най-добрите видове креатин за трупане на мускулна маса?

В търговската мрежа ще намерите куп продукти, които се предлагат като най-доброто възможно решение, ето защо за непосветените хора е много трудно да вземат правилното решение и да се спрат на продукта, който най-много им подхожда според целите, които са си поставили.

Креатин монохидрат…

Докато търговската мрежа е буквално залята от различни типове креатинови хранителни добавки, които обещават удивителни резултати, креатин монохидрат се счита за най-доброто и просто решение от всички. От една страна креатин монохидрат е по-евтин от повечето хранителни добавки, които се предлагат на пазара, а от друга страна ефектът от него е гарантиран. Този вид креатинова хранителна добавка е най-добре познат на науката и за неговите способности се говори най-много. И докато при останалите видове креатин никой не оспорва това, че също оказват голям положителен ефект, то при креатин монохидрат ще заложите на класиката. Специалистите предупреждават да не се подвеждате по рекламите и опаковките.

Има ли креатинът някакви недостатъци?

Креатинът е нещо, което в естествено състояние се среща в цялото човешко тяло и в почти всяка негова клетка. Това обаче, далеч не означава, че той е съвсем безвреден. Основното, което опасява много учени е това, че всъщност за креатина не се знае много или по-скоро няма много информация за това как въздейства върху човешкото тяло. Има множество изследвания в тази насока, но нито едно не е напълно обхватно, а резултатите не са съвсем категорични. Във всеки случай, е препоръчително човек да избира внимателно и да залага единствено на най-чисти продукти. Имайте предвид, че креатинът е хранителна добавка, а не лекарство, което означава, че той подлежи на много по-слаб контрол в сравнение с медикаментите.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 904 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-05-24 14:59:39 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 928 прегледа
Тренировъчният план е определен за повишаване на мускулния растеж до колко това е осъществимо в седемдесет дни. Мускулните групи се тренират по един път в седмицата, като се използват главно комбинации между различни видове тренировки. Сплит системата за тренировки е с продължителност пет дни, като за почивни дни са отредени събота и неделя. Набляга се на правилно изпълнение на тренировките и ко ... още
На: 2016-04-11 09:36:58 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 662 прегледа
Това се случва едва за втори път. Уникалното в случая е в броя на скачените кораби към МКС в един момент. Към станцията в момента са скачени четири руски кораба, два Союз и два Прогрес, една американска капсула Сигнус и последния кораб Дракон, който се скачи преди броени часове. Дракон е товарен кораб на превозвача Спейс Екс, който успя да се скачи успешно към Международната космическа станция. ... още
На: 2014-01-19 17:35:57 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 5113 прегледа
Един от най-трудните моменти в бодибилдинга е непрекъснатата борба с телесните мазнини. Комбинирането на хранителна програма с тренировъчен план за покачване на мускулна маса масово набира популярност. Но проблемът е, че когато качвате маса започвате да трупате и твърде много телесни мазнини. Това се превръща в една безкрайна борба. Следвайте тези три стъпки за да постигнете по-добри резултати. ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X