Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Култиватори – в помощ при борбата с плевелите

Най-голямото предизвикателство, което земеделските производители срещат всеки сезон, е борбата с плевелите. Агрокултурните практики като покриване на културите, мулчиране, сеитбообръщение и балансиране на почвените хранителни вещества са важни инструменти за управление на плевелния натиск, но повечето земеделски производители, работещи на повече от един, или два декара също контролират плевелите чрез различни форми на механично отглеждане. За целта се използват висококачествени култиватори, като в зависимост от предназначението и почвата се предлагат различни видове и модели.

Култиваторите са по същество са висококачествен прикачен инвентар, който бива дърпан от трактор. Има няколко стратегии за използване на култиватор, които можете да усвоите, независимо от конкретните инструменти, които използвате във вашата ферма, което ще направи вашето време при обработка на почвата по-ефективно.

Започнете да култивирате от по-рано и по-често

Първата стратегия, която използваме при борбата с плевелите във фермата, е използването на култиватора за подготовка на "леглото“, където трябва да бъдат поставени семената. Преди обаче да се засеят семената на новите култури ние използваме обръщателни плугове, за да може да се унищожат покаралите плевели, почвата да се разронех и обогати. След като почвата е била обработена с плуговете ние минаваме и с дискови брани, за да се разбият всички по-едри буци пръст, образували се след оранта. Така допълнително се гарантира унижението на плевелите. Накрая използваме култиваторите, с помощта, на които не само се аерира почвата, но се оформят и лехи, в който могат да се поставят семената.

По-младите земеделци вероятно не са запознати, но плевелите са най-уязвими, когато едва са покарали над почвата. За това и най-доброто време за борбата с тях е именно в този момент. Според редица проучвания, нищо не увеличава покълването на плевелите както дъжда, за това веднага след като е валяло дъжд и почвата е годна за обработка е добре да започнете с култивацията. Само така преминавайки с култиватора вие ще унищожите младите плевели.

На пазара се предлагат различни видове култиватори, които са предназначени за качествена предсеитбена обработка за почвата. Сред българските земеделци най-масово разпространени, заради своята изключителна здравина и висока ефективност са култиватори MASS. Различните модели притежават и различна защита като някой са с вертикални или хоризонтални пружини. Могат да се използват за дълбока и плитка култивация. В зависимост от модела се предлагат с 9 до 19 тела, разпределени на 2 или 3 реда, които имат от 200 до 295 см работна площ.

Ако все още не сте се справили с плевелите и не сте се сдобили с култиватори може да поправите това като изберете подходящия за вас модел от https://mass.bg/култиватори.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-10-08 12:06:43 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 816 прегледа
Новини: Багдад може да се обърне в Москва за помощ в борбата срещу "Ислямска държава" в Ирак. Това заяви ръководителят на иракската парламентарната комисия по сигурност и отбрана Хаким ал-Замили. Премиерът не изключи такава възможност. По време на брифинга, говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби и кореспондента на RT Гаяне Чичакян помолиха да се коментират изявления иракските лидери и техн ... още
На: 2016-09-29 07:41:12 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3356 прегледа
Новини: Либия е подала молба за помощ към Русия. Владимир Путин и министър на отбраната Сергей Шойгу са получили съобщения от главнокомандващия на Либия Халиф Йафторах да се намесят в борбата срещу терористите в страната, следвайки примера на Сирия. Това бе потвърдено от източник близък до Либийското посолство, че Либия е поискала от Русия започне доставка на оръжие и военно оборудване за провеждане на а ... още
На: 2013-12-10 06:24:39 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 633 прегледа
Други: Новите градинари много често се отдръпват от градинарство при мисълта, че то трябва да включва часове на упорит труд. Популярната представа за ниско поддръжана градина е да се покрие пространството с плочки и чакъл, и да се засадят няколко треви и саксии с евъргрийни. Въпреки това, има идеален начин да се осуети една операция, която отнема най-много време вградината – плевенето! Има мно ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X