Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Други

Лаптоп батерии – пет начина да съхраните енергията им

За много хора, лаптопите е вече не са лукс, а начин на живот. Те непрекъснато стават се усъвършенстват с по-интелигентни процесори, с лек и удобен дизайн, но все пак както всички знаем, основната им сила е в капацитет на батерията. За хората, които непрекъснато са на път или използват своите лаптопи за работа е важно техните лаптоп батерии да бъдат с максимална издръжливост. Ако искате да запазите високата ефективност на вашата батерия, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да го направите.

Пазете твърдия доста на вашия лаптоп чист и с достатъчно свободно място.

Поддържането на достатъчно свободно място в твърдия диск на вашия лаптоп (редовна дефрагментацията) ще му помага да открива файловете по-бързо и по-лесно. Това действие ще намали консумацията на енергия, а от там времето ви за работа ще се увеличи.

Спрете неизползваните процесите и планираните задачи.

Той може да изтощи вашите батерии за лаптоп HP много по-бързо, от колкото ако са затворени. Например, чат програми като Yahoo Messenger, Скайп, ICQ се зареждат при стартирането на операционната система и по този начин затормозяват паметта на лаптопа ви от там консумацията на енергия се повишава.

Изключвайте външните устройства, когато не се използват

Ако не използвате Bluetooth / Wi-Fi карта можете да ги изключите без значение дали са външни или вградени устройства. USB дискове, USB мишка или дори друго устройство, което не е неразделна част от система на лаптопа трябва да бъде изключена, веднага след като спрете да ги използвате.

Намалете яркостта на екрана

Яркият екран ще консумира много повече енергия, за това е препоръчително да я намалите, след като ще ползвате лаптопа си на батерия

Изключете звука

Въпреки, че звуковата карта е вградено устройство, съществуват функции, с които да изключите звука. Така също ще намалите консумацията на енергия и ще удължите живата на вашите лаптоп батерии.

Спазвайки тези съвети вие ще можете да използвате по-дълго време вашия лаптоп, без да се налага да го включвате към захранването.

loading...
Рейтинг: 2 звезди | 2 гласа | 4 точки | 1 ком. | 973 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2013-12-08 10:37:43 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 677 прегледа
Други: Батерията е един от основните елементи на вашия лаптоп. Те също така са доста скъпи и сравнително често се повреждат. Затова добрата поддръжка на вашите батерии за лаптоп ще ви спести средства и ще удължи живота им. В момента на пазара най-разпространените батерии са литиево-йонните. Те заместиха на 100% старите видове и вече няма нов модел лаптоп, който да не използва такива батерии. Те обаче им ... още
На: 2013-12-04 08:30:13 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1202 прегледа
Технологии: Откакто са изобретени преносимите компютри и техните батерии за лаптоп се води един спор и той е за това дали трябва да се изваждат когато лаптопа е свързан към захранването. Истината е, че почти всеки човек ще ви изкаже различно мнение, едни ще кажат да трябва, а други, че не е необходимо. В тази статия, аз ще споделя моя личен опит относно този проблем. Моя лаптоп почти постоянно е включен към з ... още
На: 2013-12-07 09:19:43 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 631 прегледа
Технологии: Едно от най-лошите неща, които може да ви се случи, докато работите на вашите лаптопи е техните батерии за лаптоп да се изтощят по средата на важна за вас работа. За да се избегне това, е добре да се знае, особено ако батериите не са чисто нови вече, колко живот е останало в тях или казано с други думи, колко време издържат с едно зареждане. Повечето преносими компютри предлагат няколко начина, с ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X