Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Лавров предупреди за новите планове на НАТО за България и Румъния!

ТАСС предаде много интересна информация от интервю на външния министър на Русия Сергей Лавров. Интервюто е за вестник Известия и е свързано с България и Румъния. Лавров обяви, че именно разполагането на още военни контингенти в България и Румъния е една от най-обсъжданите теми в НАТО.

Лавров предупреждава, че е възможно да се стигне дори до строежа на нови военни структури в региона. Алиансът върши активна дейност до руските граници – Източна Европа, Прибалтика, Полша. Лавров обяви това като действителен фактор върху дестабилизацията на международните отношения.

„Това и споменатото разгръщане на още контингенти на блоковете в Полша и Прибалтика, при това вече има дискусии за възможността на аналогично присъствие на съюзниците на територията на други страни в Източна Европа, по-точно България и Румъния", отблеляза Сергей Лавров.

Той още споделя и, че мащаба и количеството на натовските учения, в близост до руските граници, ще се увеличава интензивно.

„Безпокойството предизвиква това допълнително строителство на американска противоракетна отбрана на Европа", допълни още той.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 913 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-09-07 16:59:42 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1481 прегледа
Според новите предложения на Европейската комисия (ЕК) за бежански квоти България ще трябва да приеме 1500 души, става ясно от статия, поместена днес във френския вестник "Монд". Ако тази бройка се потвърди, тя ще е по-висока от първите планове на ЕК от май, които в крайна сметка не бяха приети. Тогава Брюксел предложи България да приеме 788 имигранти, включително сирийци и еритрейци, приети в Ит ... още
На: 2017-07-26 14:26:33 преди: 10 месеца / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 6517 прегледа
От военна база в Румъния по спешност е бил вдигнат британски самолет, който да пресрещне руски бомбардировачи над Черно море, предават от БЛИЦ. Това бе съобщено на сайта на британските ВВС. Изтребител Тайфун е тръгнал от базата „Михаил Когълничану“, за да пресрещне приближаващи се стратегически бомбардировачи Ту-22 на Русия. Те са летяли на юг, тоест към България. Не се е стигнало до ... още
На: 2015-11-18 15:54:06 преди: 2 години / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 4686 прегледа
Румъния и България ще бъдат следващите жертви на Кремъл, след балтийските държави и Полша, заяви по време на конференция за сигурността в Берлин помощник държавният секретар по въпросите за Евразия Виктория Нюланд, предаде украинският портал 112.ua, цитиран от ПИК. „Страните в източната част на Алианса са заплашени от перспективата да се превърнат в следващите жертви на Кремъл. САЩ, както и ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X