Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Лавров: Възможен е военен сблъсък между Русия и САЩ

САЩ, Великобритания, Канада, Франция, Германия разполагат своите батальони в Прибалтика и в другите страни, които граничат с бившия СССР.

Те лансират инициативи за включването в НАТО на Грузия и Украйна…, дадоха им формална покана», това заяви външният министър на Русия Серг*й Лавров.

Според Лавров, Русия е пристъпила към ясни ответни мерки по отношение на някои «персонажи» от американския политически елит, отличаващи се с най-активна русофобска риторика и действия срещу Москва.

Серг*й Лавров припомни знаменитото изказване на съветския министър на външните работи Андрей Громико, който заради своята принципност получи на Запад прозвището «Мистър Не»: по-добре 10 години преговори, отколкото дори един ден война.

Главата на МВнР на Русия изрази съгласие с позицията на външния министър на СССР.

Лавров заяви за нарастването на риска от военен сблъсък между Русия и САЩ, в частност заради подкрепата от страна на Щатите на действията на Киев.

Вашингтон подкрепя Украйна не само финансово, но и изпраща там оръжие и военни инструктори.

Лавров заяви, че Украйна фактически се управлява от САЩ.

Руският външен министър призова тези, «които ръководят в Украйна настоящата власт» да заставят своите подопечни да спазват Минските споразумения.

Министърът припомни за подобна ситуация от 2008 година по време на войната в Южна Осетия, когато САЩ тренираха войските на Грузия.

Серг*й Лавров подчерта още, че Руската Федерация счита всички военни действия за неприемливи./News Front

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 483 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-02-02 13:25:47 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 886 прегледа
Политика:  Всички страни на водената от САЩ коалиция за борба срещу тероризма са длъжни да се подчиняват на действията на меморандума между Русия и САЩ за предотвратяване на инциденти в небето над Сирия.  Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров пред журналисти в Абу Даби. "Меморандумът се отнася не само за Съединените щати, но и за всички участници в американската коалиция. Ние изхождаме от т ... още
На: 2015-09-06 13:12:50 преди: 3 години / 6 гласа / 21 точки / 0 коментара / 13000 прегледа
Видео: Напоследък все повече се говори за това и обикновените хора се тревожат за хипотетичен военен конфликт между двете сили, Русия и Съединените щати. Трудно може да се предположи, че е възможен военния конфликт между двете страни. Но нека си представим какво би се случило, ако такъв конфликт се случи наистина. Ето ви малко данни в това видео. Видеото: ... още
На: 2016-01-28 13:36:01 преди: 2 години / 5 гласа / 18 точки / 0 коментара / 1264 прегледа
Политика:  Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер обвини руския си колега в намеса във вътрешните работи на страната му. То бе в следствие на коментара на Сергей Лавров за разследването по случая с изнасилването на рускоезично момиче в Берлин.  Руският външен министър Сергей Лавров заяви не съгласието си с германския си колега и му отговори:  "Аз не мога да се съглася с това, че Франк-Валтер Щ ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X