Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Лекари шокират: При възпалено гърло лятото яжте...

Едно от най-неприятните неща, които може да ви застигне лятото, е да се разболеете. Така в горещите дни, докато другите са по къси гащи и тениска, на вас ви е лошо, отпаднало, имате висока температура, течащ нос и ви боли гърлото.

В такива случаи лекарите съветват да се пие топъл чай, който да облекчи непоносимата болка. Но как да консумирате гореща напитка, когато градусите навън надвишават 35?

Противно на досегашното мнение, учени дават надежда как да се справим с болното гърло и при тези температури. Макар, че досега се смяташе, че при настинки и грип не можеш да се консумира студено, сега специалистите съветват да ядем сладолед.

При възпалено гърло той не само не е вреден, но е и полезен.

Сладоледът, студените сокове и други хладни храни могат да служат като отлична упойка. Ако имате болки в гърлото и ядете нещо ледено студено, това ще ви помогне да охладите възпалената област и да притъпите болката.

За сметка на това по-добре временно забравете за сухи храни, като чипс и бисквити.

Ръководителят на Министерството на здравеопазването в Русия дава за пример заключенията на клиниката "Майо", една от най-добрите световни клиники в областта на УНГ. Техните специалисти също вярват, че студените храни не са врагове при настинките, а точно обратното.

Също така е по-добре да се спрете на натурални храни и да се опитате да не ядете продукти с багрила и изкуствени вкусове. Тези вещества могат само да причинят още по-тежко възпаление, като удрят засегнатата област.

Лекарите напомнят още, че трябва сладоледът и другите студени напитки, да се консумират бавно, а след това трябва да изплакнете устата си с вода./Zdrave.to

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 308 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-03-07 11:29:26 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 480 прегледа
Здраве: Всички ние добре знаем, че през деня трябва да пием около 8 чаши на ден, но рядко някой коментира, че е по-добре да се пие топла, отколкото студена вода. Студената вода укрепва мазнините, а топлата помага за по-бързо разрушаване на храната. Студената вода причинява събиране на слуз и увеличава риска от получаване на инфекции, които могат да доведат до възпалено гърло и други подобни, в противен с ... още
На: 2016-02-28 15:53:45 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 849 прегледа
Видео:  В Еквадор вулканът Тунгурахуа на когото името на местния кечуански език означава "Огненото гърло" избухна изхвърляйки колона от пепел на височина от осем километра.  От въздушните течения колоната от пепел се е понесла на северозапад и е започнала да пада над градовете Чонглонтус, Ел Мансано, Пилате и Пуела. Величествената тъмната колоната над вулкана може да се види от всички населени места в р ... още
На: 2013-12-03 14:27:18 преди: 5 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 802 прегледа
Други: Когато получим доставка на цветя, неминуемо изниква въпроса къде да поставим подарените ни цветя – в коя стая, на кой мебел и в какво. Подредбата на цветята е също толкова важна, колкото и самите цветя. Флористите на Е-ЦВЕТЕ ООД ни съветват за избора ни на вази, в които да поставяме цветята си : Формата на вазата и ширината на нейното гърло определят силуета на букета. Ако аранжираме само н ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X