Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Любо Кольовски безапелационно за Лукарски: ВУДУ МАГИЯ ПО БЪЛГАРСКИ

И друг път сме споделяли коментари и материали на Любо Кольовски, той е много добър в тях. Сега искам да ви покажа едно негово нещо от вчера - за родната журналистика, за родното дясно, за родните полицити и тяхното "родно" държание. Приятно четене:

Чета на първа страница, в един дебел седмичник, че лидерът на автентичното дясно, министърът в оставка Лукарски, по време на лов "разстрелял" президента генерал Румен Радев. Чета и виждам снимката на ген. Радев, продупчена от куршуми. Или сачми. Радев, който още не е встъпил в длъжност. Слава Богу, министърът в оставка Лукарски, стрелял с карабина или гладкоцевно ловно оръжие само по портрета на ген. Радев!

В първия момент този сюжет ме разсмя, а после ме потресе. Разсмя ме, защото видях в него някакъв елемент от циганска сватба - на подобни събития се постъпва по подобен начин. Натъжи ме, защото не успях да си представя картината, в която подпийнали сватбари стрелят по портрета на цар Киро или по портрета на лидера си дон Цеци (Цветелин Кънчев).

А ние, уж по-образовваните, по-умните, имаме лидер на "автентичното дясно", министър в оставка от кабинета "Борисов 2", който се забавлява, като стреля в портрета на един човек. Един човек, който след двадесетина дни ще олицетворява държавата и държавността й. Един човек, избран с гласовете на болшинството българи! Един човек с доказана биография и без съмнения към биографията му. Засега.

Не ми се мисли какво би трябвало да очакват хората с десни убеждения, които поради липса на избор, имат за лидер, който не владее личното си отношение, дори и когато става въпроси за инститиция. Човек, който е подчинен на първични инстинкти, а не на лидерски качества, човек - министър в оставка от кабинета "Борисов 2", министър на икономиката. Големият въпрос е дали дясното може да търси своята автентичност в лидерството на Лукарски - човек с юридическо образование, който си позволява да прострелва портрети по време на лов. Аз самият съм ловец и съм бил свидетел на такива "учебни" стрелби, но мишената никога не е била портрет на човек. Който и да е тоя човек. Обикновено се стреля по празни бутилки, каквито примери непрестанно ни дава Холивуд.

За сведение на Лукарски ще добавя само, че в големите, а и в по-малките градове вече има лицензирани стрелбища. Плащаш си и стреляш по мишени, които нямат лица. Тренираш си стрелковите умения един вид. Без да ставаш за посмешище, като разстрелваш портретите на политическите си противници. При това публично и вероятно, надявам се, като си подпийнал. Много ми се иска случката да е измислица и всички ние - читателите, да сме били заблудени. Иска ми се, но ми е трудно да го повярвам.

Източник: ТУК

loading...
Линк:
№ 1 Добавен от гост: Demon На: 2016-12-31 16:53:30 Хaресва ми
guest-coment-910
Премиерът трябва да отнеме министерските пълномощия на Лукарски и да натовари с неговите функции един от зам. министрите. СДС да му мислят как да реагират!
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-04-17 16:21:39 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1576 прегледа
Политика: Любо Кольовски не се стреми да е анализатор и коментатор по телевизионните студия. Той публикува личното си мнение в своя Фейсбук профил - не за популярност. Аз обаче много го харесвам. Без да претендира да е най-големия, той много точно усеща политическата ситуация в България, а и извън нея. Ето поредният му удар в десетката: Аз моля да ми простите греха, че все още съм в състояние да различав ... още
На: 2016-02-21 20:45:52 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2598 прегледа
Свят: Нов договор за 96 000 лв. без ДДС е получила от Столичната община фирмата на бащата на икономическия министър Божидар Лукарски, пише в. СЕГА... Това става ясно от договаряне на обществена поръчка без уведомление между Центъра за градска мобилност и фирма "Мусат 2000" ЕООД с управител Цецо Лукарски. Договорът е от 2 месеца, но в последните дни предизвиква интерес в социалните мрежи. "Мусат 2000" р ... още
На: 2018-04-17 16:27:03 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 72 прегледа
Политика: Ръкопашен бой и скандали бяха основната част от драматичното заседание на Националия съвет на СДС, което се проведе в Красно село. Лидерът Лукарски пожела партията да се насочи към консервативно-патриотична коалиция с НФСБ. Структури на СДС пожелаха оставката му, като основните лица на опозицията най-вероятно са Емил Кабаиванов и Румен Христов. Хората около ръководството в партията се опитаха да ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X