Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Политика

Любо Кольовски разби чалъмите на Лиляна Павлова и Бойко Борисов: ПАНИКАТА НА ПРЕМИЕРА В ОСТАВКА

Днес станахме на свидетели на поредните циркове - триъгълник между АПИ, Лиляна Павлова и Бойко Борисов. ГЕРБерската машина се опита да дискредитира Румен Радев, но нещо нещата не се получиха. Вижте перфектния анализ на Любо Кольовски!

Разпространеното изявление на новоизбрания президент Румен Радев, с което той поиска спиране на поръчката за проект на система за ТОЛ такси, обявена на 29.12.2016 година от АПИ, предизвика бурни реакции.

А това, че Борисов в първия работен ден на новата година е изпратил министър Павлова при новоизбрания президент да разговаря за възобновената от АПИ обществена поръчка за проектиране, с цел да бъде разяснена процедурата, за да отпаднат съмненията на Радев, звучи като игра от забавачница.

Или Борисов не знае какво прави, или с присъщата му дебелашка и фатмашка ирония се опитва да омаловажава случващото се и да злепостави ген. Радев, като си въобразява, че може да го направи за смях.

Президентът, бъдещият президент реагира с политическите си правомощия – изрази мнение и посочи нарушения. Самият президент не нарежда, не издава заповеди или укази преди да е встъпил в длъжност. Но когато пред него стои задачата да назначи правителство след 22 януари 2017 година, т.е. само след 13 работни дни, за което отговорността ще бъде само негова, няма нищо по-нормално от това да изрази мнение, дори и гневно.

Защото днес и едно от малкото решения на Борисов през последните два месеца, оценено като политически правилно, вече е в канавката. Там го изпрати неговата любимка Лилянка. Тя ни показа, че не зачита нарежданията на Борисов, или пък, че Борисов с познатия ни до болка хамелеонски маниер казвайки на 21 декември: "Едно нещо препоръчвам, ако искате – забранявам ви: спирате всякакви обществени поръчки. Ако има нещо неизбежно, което да се прави, търсите администрацията на новоизбрания президент Радев и ако са съгласни, за да има приемственост и да не бъдем обвинявани, тогава продължавате", е заложил днешната бомба. Това е цитат от протокола на правителственото заседание на 21.12.2016 г. За мен това изказване е много специално. И неразбираемо. Думите „ако искате“, последвани от „забранявам“ съставят една много любопитна словесна конструкция, която се нуждае от психологически и психиатрически анализ, но тъй като аз не съм експерт в тия две области на познанието, ще си спестя коментарите.

Но като обикновен човек, преживял двете управления на Борисов, ще кажа, че най-вероятно той е забравил какво е казал на 21 декември (нещо напълно естествено за неговото съществуване) и на 29 декември е дал зелена светлина на Лилянка-любимка. Както с всичко до сега. И както бе свикнал, че наоколо, на политическата сцена, няма никой освен него.3

Това обяснява днешното високоскорошно изстрелване на Павлова със задача – обяснения. Защото Борисов е видял, че вече на сцената не е само той, че трябва да помни какво казва и не само това, може би трябва и да се съобразява, поне докато е още там - в политиката. И още нещо - Борисов за сетен път показа лицемерието си и готовността си да предава своите, като ги прави жертва на собствените си безумия.

PS: Току що: Лиляна Павлова: „Министър-председателят ми разпореди и проведох телефонен разговор с новоизбрания президент Румен Радев, в който му обясних публикуваната и по официален ред от Агенция „Пътна инфраструктура“ позиция, че обявената поръчка не е ново обявена, а за избиране на изпълнител на ТОЛ системата“. Ей, не разбират тия, че вече са пътници!

Любо Кольовски

Източник: ТУК

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 14868 прегледа
Публикувано на: 2017-01-03 16:58:48
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Любо Кольовски разби чалъмите на Лиляна Павлова и Бойко Борисов: ПАНИКАТА НА ПРЕ
На: 2016-01-28 16:15:09 преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 1459 прегледа
Явно народното недоволство дава ефект. Току що в медийното пространство излезе новината, че премиера Бойко Борисов е поискал оставката на министъра на образованието Тодор Танев. Въпреки изказванията с дистанциране на опозицията от протестите премиера най-после поиска оставката на Тодор Танев в личен разговор. Ще има ли други жерви в министерският съвет с цел да се запази премиера Бойко Борисов на ... още
На: 2017-01-14 07:25:01 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 4165 прегледа
Снимка на министърът на регионалното развитие и благоустройството в България - Лиляна Павлова стана хит във Фейсбук. Причината е шокиращият тоалет, с който дамата е облечена и по-скоро роклята, която е изцяло на огнени червени черепи с ореол от цветя. Министър Павлова, която е назначена в първото и второ правителство на Бойко Борисов е избрала огнените червени черепи с ореол от светя, за официале ... още
На: 2017-04-17 16:21:39 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1575 прегледа
Любо Кольовски не се стреми да е анализатор и коментатор по телевизионните студия. Той публикува личното си мнение в своя Фейсбук профил - не за популярност. Аз обаче много го харесвам. Без да претендира да е най-големия, той много точно усеща политическата ситуация в България, а и извън нея. Ето поредният му удар в десетката: Аз моля да ми простите греха, че все още съм в състояние да различав ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X